Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Давност  (Прочетена 2116 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
beni
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

Ел. поща
« : Юни 05, 2013, 02:06:05 »

Здравейте!

През 2008г. към ВиК дружеството е подадено заявление за спиране на отчитането на водата поради напускане на обекта. През 2013г е подадено заявление за възобновяване на отчитането,  при което ВиК констатира разлика в показанията на водомера спрямо записаните при преустановяване на отчитането. На 30.04.2013г. ВиК издава фактура със срок за плащане 15 дни, като в период на отчитане е записано - от м. 07 2008г - до м. 11 2012г.Въпросът ми е: При това положение, кога настъпва изискуемост на вземането от страна на ВиК - на 16.05.2013г.ли, и оттогава започва да тече давност,
  или към днешна дата мога да се позова на изтекъл давностен срок, ако сметнем, че давността започва да тече от м.07.2008г?

Благодаря предварително!
Активен
alex86
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

Ел. поща
« Отговор #1 : Август 28, 2013, 09:04:12 »

здравеите! имам следния казус и искам малко помощ ако е възможно. преди 4 години станах едновременно поръчител на 30 000 лв.,аз изтеглих 10 000 и станах поручител на оште 10 000. Съшто така спях да плаштам глобул и м-тел. След тази глупост която сътворих минаха 4 години и съпътстващтите го запори на възнаграждения и продседури. Исакам да попитам кое го хваща давност и кога???от тогава не съм работил и не ми е взиман нито лев(няма от къде). Имат ли различна давност кредита и запора на заплатата и какъв е?kakто и каква е давността към мобилните оператори. Благодаря предварително!!!!!
Активен
emita2
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 3

Ел. поща
« Отговор #2 : Декември 10, 2013, 12:09:45 »

Ухилен чакай си ти да мине давността... Да!!! Ама няма да стане хората отдавна са се снабдили със изпълнителен лист и само дебнат да кривнеш. А друг е въпросът че давностните срокове се подновяват.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: