Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Равноправни ли са правата на родителите над детето след раздяла и при семейни на  (Прочетена 1545 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
dulsineia
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

« : Юни 04, 2013, 08:45:20 »

Здравейте,
Ще се опитам да разкажа на кратко моята история. Живях с мъж близо 6 години на семейни начала, имаме дете на 3 годинки, от 1 година вече сме разделени- нещата се промениха, позволи си доста грубости спрямо мен и несамо, като цяло нещата се измениха  . Той и сега не помага в нищо за отглеждането на детето, не плаща издръжка, вижда го два пъти в месеца за по 2 часа ( това си е лично негово решение) но в същото време е с много претенции. Имам мъж до себе си, с който сега заживяваме заедно и имам подозренията и притесненията, че бащата на детето ми ще ми създава проблеми и ще се опита по някакъв начин да ми вземе малкия. Искам да попитам какви правомощия има той над детето при положение, че към момента нито работи, нито има някакъв доход, а и също искам да добавя, че има един неуспешен брак зад гърба си и дете, към което също не е особено редовен с плащането на издръжка или поне така беше докато живяхме заедно.
Може ли някой да ми каже как да постъпя, какво може да направи той, за да ми вземе детето и изобщо възможно ли е това?
Благодаря предварително за отделеното време  Усмивчица
Активен
leonskia
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 526

WWW Ел. поща
« Отговор #1 : Юни 04, 2013, 01:00:24 »

Във връзка със запитването Ви считам за най-удачно да уредите правата със споразумение между вас и бащата на детето, в което да уточните, издръжка, режим на лични контакти с детето.
Ако ли пък той не е склонен следва да предприемете дело.
Активен

Dixi et animam salvavi
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: