Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Задължения на починал  (Прочетена 653 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
danas1970
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

Ел. поща
« : Юни 03, 2013, 08:20:16 »

Здравейте, казвам се Даниел Насков.Със съпругата ми бяхме разделени от 2002 година насам, но  нямахме развод.Тя заживя с друг мъж от който роди дете, което в момента е на 6 години.От нашият брак имаме една дъщеря, вече пълнолетна.Всички те живееха в семейното ни жилище,което беше собственост на съпругата ми, придобито по наследство от нейните родители. Преди няколко дни съпругата ми почина.Сега мисля, че аз и двете деца получаваме по равни части от жилището.
Понеже съпругата ми беше със заболяване (имаше 95% инвалидност), получаваше инвалидна пенсия  в размер на 185 лева, и това беше единственият им доход.По тази причина в момента се оказва че е доста задлъжняла към държавата. Имам предвид, че сега се оказва, че електричеството е било прекъснато ,мисля през 2010 година, като дължимата сума е над 700 лева.В началото на тази година са прекъснали и водата, там сумата е над 300 лева.А като преглеждах документите, мисля, че и данъците на жилището не са плащани от няколко години.Ясно ми е, че всички тези задължения ще се прехвърлят върху мен и дъщеря ми, но въпросът ми е дали имам някакво законно право да изисквам част от тях да бъдат поети от приятелят на жена ми? Все пак той е живял с нея в последните 10 години и дъщеря му също има право на 1/3 от жилището.
Благодаря предварително.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: