Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Пуплична продан на къща, която е с незакконно построени разширения  (Прочетена 1063 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Таня Георгиева
Потребител
*

Карма: +0/-0
Липсва Липсва

Публикации: 2


« : Май 18, 2013, 03:03:26 »

Здравейте!

От един месец насам, съм в главоблъсканица. Моля, за съвет или насока какво мога да направя в моя казус, който ще изложа.

Случаят е следният:
Участвах на търг за публична продан на имот през ЧСИ. Преди даподам оферта, се запознах с документите и експертната оценка на имота, който е къща в груб строеж на 2 етажа към момента на проданта, но към момента на ипотеката къщата е била на 1  етаж. Затова и проверих дали в оценителския доклад е вписано,че собствениците - недлъжници имат строителни книжа. В оценката ясно е вписано, че има такив от преди 7 години. Това ме успокой, както и факта, че имот закупен от ЧСИ е напълно законен и без никакви тежести...Уви, това се оказа само по презумпция.
Явих се на търг и спечелих. Изготвиха ми постановление за възлагане, но ЧСИ ме уведоми, че ще изчакаме с вписването, тъй като има постъпила жалба от страна на длъжника - несобственик. В същото време, ме издириха и говориха с мен собствениците на имота, които не са длъжници, но са ипотекирали къщата в полза на длъжника по и.д., тези хора ме заплашиха, че къщата е строена незаконно и няма никакви книжа и ако не се съглася да я откупят от мен, ще подадат жалба в РДНСК и ще искат събаряне.
Тук се родиха и моите главоблъсканици. След като лично проверих в общината при гл. архитект, се оказа че наистина няма никакви строителни книжа и втория етаж е напълно незаконен.
Въпросът ми е какво мога да направя аз или да искам от ЧСИ да направи, в качеството ми на добросъвестен купувач, защото честно да призная от страна на ЧСИ получих само коментар " ще чакаме", но мен това не ми стига.
Искам да попитам, мога ли да узаконя този етаж, за който съм платила, а всъщност по закон не съществува, мога ли да разваля прoданта и изобщо какво мога да предприема ?

Благодаря предварително ! Всяка насока и съвет, ще са ми много ценни, тъй като половината от парите съм изтеглила на кредит, който вече изплащам и времето ми е ценно, още повече че, до решението на съда по жалбата няма много време   
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  
 
Отиди на: