alex1991
Потребител
Липсва
Публикации: 2
|
 |
« : Април 18, 2013, 12:58:46 » |
|
Здравейте !
Моят случай е следния: При развода със съпругата ми, съдът присъди малолетния ни в момента на развода син на мен , както и семейното жилище /съпругата ми от 16 месеца живее на квартира/. Аз съм пенсионер по инвалидност 1-ва група и доходите ми са от пенсия в размер на 344 лв..По Решение на Районния съд съм задължен да плащам на съпругата ми 75.75 лв. което представлява половината от наема за апартамента в който живеем със сина ни. Апартамента е на последен етаж и при продължителни и силни дъждове капе в самите стаи. Тогава със сина ми отиваме да спим на дивана в хола.Във всички стаи се появи мухъл по ъглите и тавана заприлича на „юфка“ . Не би ли трябвало преди да се обяви какъвто и да е наем да се направи оглед на самото жилище на място и да се прецени какъв наем може да се постави ? По този начин излиза,че един двустаен или тристаен апартамент в един и същи град струва еднакво…така ли? Това Със тези 344 лв. как вижда този съд ,че аз мога да издържам себе си ,сина си ,да се грижа за здравето си,да плащам ток ,вода и телефон,а сега и наем? Не би ли трябвало съдът да се съобрази с финансовите възможности ?
Имам следния въпрос : Какво трябва да направя за да се избавя по възможност от плащането на този наем,тъй като в противен случай на мен и сина ми ще остане да разполагаме с 270 лв. на месец . Направил съм възражение относно наема и делото ми е на 24.04.2013 г. за това ако може да ми отговорите своевременно. Благодаря Ви предварително за отговора.
|