Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Лош кредит към банка  (Прочетена 2311 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Катерина _Пачкова
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

« : Април 17, 2013, 04:59:19 »

Здравейте,
Искам да попитам,тъй като аэ и съпругът ми имаме эадължения към една банка,които не сме обслужвали от повече от 4г,поради беэработност,и наскоро получихме писма ,с които ни уведомяват,че эаемите ни са дадени ни на цесия,какви ще бъдат последствията?Само трябва да доуточня,че сме беэработни,живеем в къщата на свекърът ми, и сме с 2 малки деца?Телефонът ни не спира да эвъни, а още по-лошото е,че тормоэят и блиэките ни,нямаме нищо наше ,с което да обеэпечим эадълженията си?Благодаря ви предварително!
« Последна редакция: Април 17, 2013, 05:42:10 от Tapizaushi79 » Активен
Николай Мишев
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

« Отговор #1 : Април 19, 2013, 11:42:57 »

Доколкото разбирам не сте си плащали вноските от 4 години. Ето какво пише чл. 111 от Закона за задълженията и договорите в глава "Погасителна давност":

С изтичане на тригодишна давност се погасяват:
а) вземанията за възнаграждение за труд, за които не е предвидена друга давност;
б) (изм. - ДВ, бр. 12 от 1993 г.) вземанията за обезщетения и неустойки от неизпълнен договор;
в) вземанията за наем, за лихви и за други периодични плащания.
г) (зал. - ДВ, бр. 12 от 1993 г.)

Добре е да се консултирате с адвокат, за да ви насочи какво можете да направите, за да използвате тази възможност. А иначе кредитора няма право да ви безпокои чрез телефонен тормоз, още по-малко роднините ви. В този случай подайте жалба до прокуратурата за телефонен тормоз.
Казвам ви го на базата на опитност и това, което съм прочел. Добре е да потърсите квалифицирана консултация.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: