Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Наследство на деца от втори брак  (Прочетена 5574 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
a.kyosova
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 3

« : Април 09, 2013, 11:06:28 »

Здравейте!!! Моля за информация!Наследствена къща е строена преди брака и се води на името на майката,която има дете родено от този брак.Бащата има две деца от първия брак.Двете деца от първия брак имат ли права над тази къща???
« Последна редакция: Април 09, 2013, 05:43:00 от admin » Активен
Милена Богоева-Демирчева
Претендент
**

Липсва Липсва

Публикации: 18

WWW Ел. поща
« Отговор #1 : Април 09, 2013, 02:22:35 »

След като къщата е собственост на съпругата на бащата, неин наследник ще бъде детето, което е родено от този брак. Съпругът ще наследи дял, равен на този на детето. Децата на бащата от първия брак, няма как да бъдат наследници на тази жена.
Активен
a.kyosova
Потребител
*

Липсва Липсва

« Отговор #2 : Април 10, 2013, 03:02:13 »

След като къщата е собственост на съпругата на бащата, неин наследник ще бъде детето, което е родено от този брак. Съпругът ще наследи дял, равен на този на детето. Децата на бащата от първия брак, няма как да бъдат наследници на тази жена.
Да,но децата от първия брак на бащата не са ли наследници на този дял който се полага на бащата като съпруг(Съпругът ще наследи дял, равен на този на детето).
Активен
Милена Богоева-Демирчева
Претендент
**

Липсва Липсва

Публикации: 18

WWW Ел. поща
« Отговор #3 : Април 10, 2013, 06:57:44 »

Да,но децата от първия брак на бащата не са ли наследници на този дял който се полага на бащата като съпруг(Съпругът ще наследи дял, равен на този на детето).

Да, те ще го наследят, но заедно с детето от втория брак.
Активен
мама
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

« Отговор #4 : Април 11, 2013, 04:14:42 »

Въпросът ми е следният. Ако на наследствен имот се плаща данък само от единият наследник повече от 20 год. има ли вероятност другият наследник да загуби правото си за наследство?               
Активен
a.kyosova
Потребител
*

Липсва Липсва

« Отговор #5 : Април 11, 2013, 09:55:53 »

Да, те ще го наследят, но заедно с детето от втория брак.
А това че къщата е строена преди брака има ли някакво значение т.е. мъжа наследява ли част от къщата на съпругата си,наравно с детето от техния брак?
Активен
alican
Претендент
**

Липсва Липсва

Публикации: 13

« Отговор #6 : Юни 25, 2013, 03:04:11 »

Здравейте , аз съм дете от първи брак баща ми няма деца от жената с която имаше брак ( фиктивен бяха сключили за да може да замине за Италия да работи , но в крайна сметка замина само тя и не се върна повече вече 12 години ) баща ми подаде молба за развод , но не я откриха нея и делото се прекратило така ни каза адвоката. По време на брака баща ми купи къща и направиха само договор за покупко - продажба и не я прехвърли на негово име и сега аз искам да продам къщата мога ли без нейния подпис или не. Тя не знае за смъртта на баща ми а аз не мога да и кажа защото не мога да я открия по никакъв начин.Какво мога да направя ?
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: