Иво
Потребител
Липсва
Публикации: 1
|
 |
« : Април 08, 2013, 10:15:00 » |
|
Майка ми се пенсионира през 2010 година. Сега минава проверка в фирмата в която работеше. Проверката е от НОИ. Проблемът е следния: За период от 4 месеца майка ми се е разписвала на РКО, но не се е разписвала във ведомоста. Има преведени осигуровки и данъци, но служителката от НОИ казва, че след като няма подпис във ведомоста и липсва РКО който реално не се пази вече защото става дума чак за 2003 (РКО-тата се пазят реално около 5 години). Та накратко, служителката казва че ще преизчисли пенсията на майка ми защото не може да докаже че е получила заплата. Парадокса е в това, че има осигуровки и данъци. Майка ми предложи да подпише декларация че е взела парите но служителката отказва. Тя иска подпис върху ведомоста или РКО който не се пази: Параграф 22. Има ли право въпросната служителка да преизчисли пенсията на майка, защото майка ми не може да докаже че взела заплата, въпреки платените осигуровки и данъци от фирмата й. ПС: Изяснявам за всеки случай, за тия въпросни 4 месеца тя е с платени осигуровки от фирмата
|