Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Прехвърляне от една фирма на друга фирма  (Прочетена 5194 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
verreni
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 6

Ел. поща
« : Март 18, 2013, 02:31:55 »

Благодаря на всички отговори предварително
Купих автомати за играчки на Холанската си фирма. Внесох ги в България. Сега искам да ги прехвърля на Българската си Фирма. Двете фирми са си само мои.
Какво трябва да направя?
Активен
Теофана Драгиева
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 302

« Отговор #1 : Март 18, 2013, 07:35:59 »

Вие не сте ли ги купили от името на българската фирма? Тези стоки са вече индивидуализирани и с това купувачът е станал техен собственик. Тук проблемът е, че евентуално може да има "договаряне сам със себе си". Не е зле да изясните фактите, в т.ч. и лицата, които представляват двете дружества / ЕТ. Уточнете всички обстоятелства преди да очаквате сериозен отговор.
Активен
verreni
Потребител
*

Липсва Липсва

Ел. поща
« Отговор #2 : Март 19, 2013, 06:52:00 »

Благодаря за отговора. Ще опитам да ибясня. Автоматите са купени от холанската ми фирма в различни години. Тя е еднолична. После направих българска фирма. Тя също е ЕООД. Сега искам да ги прехвърля, без пари от едната на другата.
Активен
1000
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 204

« Отговор #3 : Март 19, 2013, 09:27:48 »

Благодаря за отговора. Ще опитам да ибясня. Автоматите са купени от холанската ми фирма в различни години. Тя е еднолична. После направих българска фирма. Тя също е ЕООД. Сега искам да ги прехвърля, без пари от едната на другата.

Колежката ви пита кой е управител на ЕООД-тата, вие ли? Единия ви вариант е българската фирма да купи холандската ви фирма. Но това само при някои условия, икономически. Които вие не сте изяснил, напр. има ли холандската ви фирма друга дейност?
Активен

verreni
Потребител
*

Липсва Липсва

Ел. поща
« Отговор #4 : Март 19, 2013, 09:40:53 »

Да аз съм управител на двете фирми. Холандската фирма си има дейност.
Активен
Теофана Драгиева
Джедай

Липсва Липсва

« Отговор #5 : Март 19, 2013, 03:43:18 »

Вие, като частно лице сте  купили автоматите от Холандската фирма или сте ги купили за Холандската фирма? Според изложението Ви изглежда, че автоматите са внесени от Вас като частно лице, собственик на автоматите. Вие можете да ги продадете на Българската фирма, но като частно лце. Това вероятно ще създаде проблем с ДДС. Тъй като никак не сте изчерпателен се налага да гадаем, а това е несериозно. Не знаем с какви документи сте ги внесли. Но още по-сериозен проблем ще имате с договарянето сам със себе си - то е недопустимо. Каквато и сделка да сключите Вие не можете да представлявате и двете страни по сделката, тъй като се касае за органно представителство. Този проблем може да се реши, като бъде назначен например прокурист на бълг. фирма, който да я представлява вместо Вас.
Активен
Pumuckl
Специалист
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 255

« Отговор #6 : Март 19, 2013, 07:03:08 »

Вие, като частно лице сте  купили автоматите от Холандската фирма или сте ги купили за Холандската фирма?

Според мене човекът не ги е купил. Холандската му фирма ги е купила, но той самият се отъждествява с нея поради неясни причини. Ухилен

С явната цел тотално да го объркам, има вариант холандската му фирма да придобие дял в българската му фирма и да ги апортира тия машини.
Активен

Цитат на: DEKAH
Другите неща трябва да ги знае юриста на фирмата. Ако няма такъв - да си наемат.
Входни врати
Теофана Драгиева
Джедай

Липсва Липсва

« Отговор #7 : Март 19, 2013, 07:25:20 »

Знаете ли какво колеги. Започнахме твърде много да предполагаме. Все пак сме адвокати, не гадатели. Този господин ще трябва да посочи точните факти и конкретната си цел. Ако не може или не желае, той ще си прецени.
Активен
1000
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

« Отговор #8 : Март 20, 2013, 09:59:46 »

Аз имам едно кристално кълбо в шкафа, но сега мълчи.

Реално, има различни начини да постигнете търсения ефект. Не е маловажно и за каква сума става въпрос, защото икономически елемент има навсякъде. Има сложни юридически операции, които ще ви спестят от налози, но ще ви увеличат разхода откъм хонорари.

Ако става въпрос за малък интерес, тогава ще ви излезе по-изгодно да следвате лесна схема, но да си платите налозите.
Активен

verreni
Потребител
*

Липсва Липсва

Ел. поща
« Отговор #9 : Март 20, 2013, 10:07:04 »

Благодаря! Извинете ме за не точностите. Автоматите са купени от Холандската фирма. Имам фактури. Купувани са една по една от 2007,2009,2010.
Още веднъж ме извинете.
Активен
1000
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

« Отговор #10 : Март 20, 2013, 10:10:45 »

Благодаря! Извинете ме за не точностите. Автоматите са купени от Холандската фирма. Имам фактури. Купувани са една по една от 2007,2009,2010.
Още веднъж ме извинете.

Попитайте счетитата на каква стойност може холандската Ви фирма да ги продаде на българската и какви налози ще плати.
Активен

verreni
Потребител
*

Липсва Липсва

Ел. поща
« Отговор #11 : Март 20, 2013, 10:12:10 »

Да. Благодаря!
Активен
verreni
Потребител
*

Липсва Липсва

Ел. поща
« Отговор #12 : Март 20, 2013, 12:38:34 »

А може ли холандската фирма да ги даде на българската без пари?
Активен
Теофана Драгиева
Джедай

Липсва Липсва

« Отговор #13 : Март 21, 2013, 10:21:56 »

По принцип има възможност при определени конкретни обстоятелства легално да избегнете пряко плащане. Но преди да се пристъпи към това, трябва да се изяснят някои проблеми, за които Ви писах, но Вие ги игнорирохте. Без решаването на някои преюдициални въпроси, търсената от Вас крайна цел няма да настъпи. Необходим Ви е адвокат, а след това и счетоводител.
Активен
veni_dani
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

Ел. поща
« Отговор #14 : Май 31, 2013, 04:13:04 »

maika mi ima6e firma no po4ina.stava vapros za magazin.v nego raboti vnu4kata i.kakvo stava srabotni4kata sled smarta na sobstvenika na firmata'?dvama naslenici sme mojem li da prehvarlim firmata na vnu4kata i da6teria na edinia naslednik?ili triabva da otkrie nova firma za da prodalji da raboti
Активен
Милена Богоева-Демирчева
Претендент
**

Липсва Липсва

Публикации: 18

WWW Ел. поща
« Отговор #15 : Юни 03, 2013, 01:24:06 »

maika mi ima6e firma no po4ina.stava vapros za magazin.v nego raboti vnu4kata i.kakvo stava srabotni4kata sled smarta na sobstvenika na firmata'?dvama naslenici sme mojem li da prehvarlim firmata na vnu4kata i da6teria na edinia naslednik?ili triabva da otkrie nova firma za da prodalji da raboti
Каква е фирмата - ЕООД или ЕТ? Възможно е прехвърлянето на фирмата на наследниците, но ще ви бъде необходим адвокат, защото има законови процедури и срокове.
Активен
veni_dani
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

Ел. поща
« Отговор #16 : Юни 03, 2013, 09:11:54 »

ET е фирмата но в какъв срок може да работи вну4ката и там  без да се прекъсва трудовия и договор докато се пререгистрира

Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: