Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Парично задължение  (Прочетена 1767 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Pepi Jordanova
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

« : Март 05, 2013, 12:15:25 »

Здравейте  Смотан Искам да Ви задам следният въпрос със малко предистория разбира се , как ме съдят без мое знание Ъ?Ъ? Онази вечер прибирайки се от работа съпругът ми ме изненада с новината,че у дома е пристигнала призовка за мен  Ядосан В която пише,че съм осъдена от СРС като длъжник на някаква фирма,на която ми е трудно да произнеса името камо ли да Ви я напиша(препиша) . Та казуса е следният : Първо тази фирма е изкупила задължението ми без мое знание, второ съдят ме и ми отнемат правото да се защитя,Трето намират ме когато трябва да платя 423 лева накуп,а не ме уведомяват когато са ми оставали 60 лева да довнеса  през 2008 година  Ядосан Моля посъветвайте ме как да постъпя , ще съм Ви изключително благодарна !
Активен
Теофана Драгиева
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 302

« Отговор #1 : Март 05, 2013, 02:38:11 »

Законът Ви дава възможност да се защитите, друг въпрос е, че без адвокат не виждам, как ще успеете.
Имайте също така предвид, че:
"Предишният кредитор е длъжен да съобщи на длъжника прехвърлянето и да предаде на новия кредитор намиращите се у него документи, които установяват вземането, както и да му потвърди писмено станалото прехвърляне.
Прехвърлянето има действие спрямо третите лица и спрямо длъжника от деня, когато то бъде съобщено на последния от предишния кредитор."

Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: