Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Въпрос за завещание  (Прочетена 1575 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
cveti_law
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

« : Ноември 26, 2012, 12:45:54 »

Здравейте. От много време се лутам по един въпрос и разпитвам тук и там и се надявам,че тук съм открила мястото, от което ще получа адекватен отговор.

Преди година разбрах,че прабаба ми е починала и е оставила завещание,в което съм включена и ми се полага апартамент. Тя има съпруг и деца,които са още живи.
Въпросът ми е: На съпругът и децата полага ли се нещо от апартамента,тъй като той е придобит по време на брака или тъй като ми е завещан той се полага изцяло на мен?
И какви са нужните документи,които трябва да представа? И мога ли да си издам нов нотариален акт,тъй като по думите на съпруга той не може да ми го предостави,защото не знаел къде се намира?

Ще съм Ви много благодарна,ако ми  отговорите !!!
Активен
Теофана Драгиева
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 302

« Отговор #1 : Ноември 26, 2012, 01:22:50 »

Щом става дума за прабаба, макар и да е придобит по време на брака, апартаментът може наистина да е изцяло собственост на прабаба Ви. Това не може да се определи със сигурност, докато не се установи, кога е сключен бракът, как баба Ви е придобила имота и пр. Нотариалният акт трябва да се потърси в старата архива.
Остава въпросът със запазените части на другите наследници - дали останалото имущество, вкл. в наследството е достатъчно, за получаването на техните запазени части. От тук нататък всичко зависи от конкретните факти, документи и пр. Единствено адвокат може да се справи с тази материя. С помощта на адвоката можете и да постигнете съгласие с наследниците и да избегнете съдебните дела. Особено, ако наследниците Ви предявят иск за възстановяване на запазена част, което е много вероятно, Вие ще се нуждаете от правна помощ.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: