Kosiobg
Потребител
Липсва
Публикации: 1
|
|
« : Ноември 21, 2012, 11:36:46 » |
|
Здравейте, Въпросът ми е свързан със семейно жилище, което е договорено да ми бъде прехвърлено. Наследниците не възразяват, но въпреки всичко, бих желал документално да бъде изчистен този въпрос. Бихте ли ме посъветвали коя процедура по прехвърляне на недвижима собствено е най-икономична и стъпките за осъществяването й. Благодаря
|
|
|
Активен
|
|
|
|
leonskia
|
|
« Отговор #1 : Ноември 21, 2012, 12:27:22 » |
|
Има няколко различни варианта. И за да бъде определен максимално полезния за Вас би следвало да ангажирате колега, който да се запознае с документацията и становището ви.
|
|
|
Активен
|
Dixi et animam salvavi
|
|
|
radoska77
Потребител
Липсва
Публикации: 1
|
|
« Отговор #2 : Март 13, 2014, 01:22:49 » |
|
Здравейте! Трудно ми е да намеря тема за моя въпрос и ще попитам тук. Родителите ми желаят да ми препишат апартамента си, но нямат нотариален акт. Въпроса ми е възможно ли е такъв да се издаде направо на мен? Благодаря предварително!
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Теофана Драгиева
|
|
« Отговор #3 : Март 17, 2014, 12:00:32 » |
|
Данните Ви са оскъдни и неясни. Напр. апартаментът имуществена общност ли е. Имотът на родителите Ви наследен ли е? Кой е наследодателят?...и пр. Дайте точни факти и обстоятелства. Освен това всички знаят, че е най-"изгодно" е дарението. Така е само в някои случаи. Напр. след дарението родителите Ви да се нуждаят от постоянна издръжка, а ако не дадете издръжка дарението може да се отмени...и пр. Затова не пропускайте детайлите.
Позволявам си да Ви обърна внимание, че от заплащането на една консултация може само да спечелите и да имате стабилен собствен имот. В някои случаи може всичко да се реши във форума. Но за сега не изглежда така. Да видим, каква информация ще ни дадете.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|