Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Въпрос за Запис на заповед  (Прочетена 1829 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
512: loadMemberContext(): member id 1 not previously loaded by loadMemberData()
Файл: /home/lawsbgco/public_html/forum/Sources/Load.php
Линия: 969
gost1988
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

Ел. поща
« : Ноември 16, 2012, 12:19:56 »

Здравейте. Не съм юрист и съм на Вие със законодателството в страната. Преди месец, по независещи пряко от мен фактори, работодателят ми понесе имуществена вреда. Тъй като аз съм материално отговорно лице и съм се подписал, че нося пряка отговорност за въпросното имущество бях принуден да подпиша Запис на заповед. В момента на подготвянето на заповедта не беше ясна крайната стойност на нанесените щети. Сумата, за която се подписах е 2100лв. В последствие стойността на щетите се оказа малко под 1500лв. или с почти 1/3 по-малка от тази в заповедта. След уточняването на сумата поисках от работодателя си анулиране на старата заповед и подписването на нова за реалната стойност, но той отказа, като стигнахме до устно споразумение, че ще изплатя 1500лв. Към момента работодателят ми претендира за сумата от 2100 лв. Има ли начин да оспоря претенциите му или? Какви са начините/причините един Запис на заповед да бъде обявен за невалидн?
Активен
Теофана Драгиева
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 302

« Отговор #1 : Ноември 17, 2012, 10:39:38 »

Няма как да Ви науча, кога ЗЗ е нищожен, а и не съм преподавател. Възможно е да е нищожен, но в момента няма как да знаем. Вашият случай не може да се реши във форума. Тук се изискват безброй детайли, трябва да се проучи случаят и да се избере най-добрата форма на защита. Не е ясно има ли констативен протокол за вредите. Има ли друго лице, което е прекият причинител на вредите. От това зависи, дали ще има и регресен иск. Има ли образувано производсво по финансов начет. Казусът е сложен, но Вие имате доста шансове с един опитен адвокат.
Активен