cvetastz
Потребител
Липсва
Публикации: 1
|
|
« : Август 16, 2012, 11:01:57 » |
|
Здравейте , при предишния си работодател бях на срочен трудов договор по чл.68 ал.1 т.3 . Тъй като си намерих работа на постоянен безсрочен трудов договор по чл.67 ал.1 т.1 , реших да напусна . В молбата за напускане бях посъветвана от управителя да посоча чл.325 – по взаимно съгласие , а като причина за напускане – лични ( когато ме питаха защо напускам , аз им казах , че съм си намерила работа ) . Съответно молбата ми не беше уважена по този чл. и ми казаха , че дължа 3 м. предизвестие и ще бъда освободена по чл.326 ал.1 – по моя молба . Работих 1 м. от предизвестието и им платих 2 брутни заплати за остатъка . Малко по-късно разбрах , че съм имала възможност да подам молбата си за напускане като посоча във връзка с чл.327 ал.1 т.7 и по този начин не дължа никакво предизвестие на работодателя . Е ли оправдано моето незнание на закона и трябвало ли е след като работодателя знае , че напускам поради факта , че съм си намерила друга работа , да ме информира за чл.327 ал.1 т.7 и да бъда освободена по този чл. от КТ , и ако ДА – мога ли да си търся правата по някакъв ред и тази сума , която съм им платила да ми бъде върната ? ( За сведение – дата на освобождаване 14,05,2012 , дата на назначаване 14,05,2012 , дата на регистриране на новия договор в НАП 09,05,2012
|