Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Претендиране за дете  (Прочетена 2135 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Anna___
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

« : Август 12, 2012, 10:32:40 »

Здравейте,

Имам следния проблем. С приятеля ми живеем на семейни начала. Имаме дете, което е на 3 г. и половина. Но дойде краят на връзката ни. Не можем да се разберем за местожителството на детето. До сега живяхме в моя собствен апартамент.
Какво следва от тук нататък?
До колкото разбрах е възможно да стигнем до съдебно дело за да се отреди при кого да остане. Аз съм безработна от няколко месеца и се притеснявам, детето да не бъде отредено на бащата. Освен за доходите, имотите, какво друго се има предвид в тези обстоятелства? Приятелят ми заяви съвсем спокойно, че доброволно няма да си тръгне, а само на сила/чрез полиция, нотариална покана/ и това щяло да е едно от основанията да предприеме по-драстични мерки /защото по настоящ адрес се води на моя апартамент/. Има ли някакво основание настоящият му адрес да бъде такъв силен коз?

Благодаря Ви предварително.
Активен
leonskia
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 526

WWW Ел. поща
« Отговор #1 : Август 13, 2012, 10:58:51 »

Привет,
Ако не постигнете съгласие относно упражняването на родителските права и местожителството на детето наистина ще трябва да водите дело.
При решаване на делото съда ще вземе впредвид комплекс от обстоятелства, включително привързаността на детето към дадения родител, както и възможността на последния да полага адекватни грижи за отглеждането му.
Вписването на адреса ви като негов настоящ не е чак такъв коз.
Активен

Dixi et animam salvavi
Anna___
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

« Отговор #2 : Август 13, 2012, 11:47:22 »

Искрено благодаря за бързия отговор.
Дано стигнем по-бързо до консенсус.

Лека и успешна седмица!
Активен