Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: ПТП на международен шофьор в чужбина  (Прочетена 1841 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Стефка Иванова
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

« : Август 11, 2012, 05:09:13 »

Съпругът ми е международен шофьор.В средата на февруари е имал ПТП в Германия с ТИР-а,за което не е разбрал своевременно,понеже е бил спрял при разминаване с друг автомобил на завой.Продължил е изтеглянето,при което другия шофьор(полицай в цивилно облекло с личния си автомобил) твърди,че автомобилът е надраскан от ТИР-а.Съпругът ми е продължил до мястото на разтоварване,което се е намирало на около 500 м от там.Автомобилът го е последвал,святкайки с фаровете,при което той е разбрал,че нещо е станало.Намирайки се на по-малко от 200 метра от крайната си точка,и следвайки да пресече оживен път в пиков час,той е предпочел да спре на паркинга на предприятието,където ще разтоварва.При спирането си там ,той веднага е приготвил личните и  документите на камиона,като е мислил,че ще се разменят застрахователни данни.Веднага обаче е докладвано в прокуратурата с обвинение,че е избягал от мястото на произшествието.Междувременно е направил снимки на драскотините  по автомобила.Пристигнала е полиция почти веднага и е задържан,като е поискана гаранция от 2000 евро и му е отнето свидетелството за правоуправление.Гаранцията е платена от фирмата,освободен е без книжката си,взети са писмени показания от колегата му като свидетел,които излагат гореописаното.От съпруга ми не са взети показания,дадено му е да подпише,че разбира в какво е обвинен(бягство от местопроизшествието),написани на немски и на руски език.Преводач не е имало.
         Периодично и редовно се обаждахме първо в полицията там,а впоследствие,когато получихме известие с обвиненията (по пощата),в прокуратурата на посочените телефони.Използвахме услугите на преводача на фирмата,в която работи съпругът ми.Свидетелството за правоуправление беше задържано около 2 месеца и половина,защото:
-изчаквали да мине делото на първа инстанция и да излезе решение
-последвало обжалване от ищеца и пак се наложи изчакване.Това обжалване било оттеглено,след което книжката беше изпратена на домашния адрес.
   Ние до момента нямаме получено никакво писмено уведомление по решението по първото дело.
Последвало второ обжалване, което е било разгледано на второ дело.По него също нямаме никакво писмено известие.
Информацията ни до момента е(получена само след тел.обаждания от наша страна):
-Първичната-от полицията-че няма право да шофира в Германия,докато не свърши всичко и не излезе окончателно решение.Последно от прокуратурата,след излизане на решението след второто обжалване на ищеца-че е имал право да шофира до излизане на окончателно решение.
-Никаква-що се отнася до това какво е било решението по първото дело.
-Че е излязло решение след втората жалба,което ще ни бъде изпратено.Наложена е забрана за шофиране в Германия за 6 месеца,която ще влезе в сила когато получим писменото решение.
(това беше преди около месец,все още не е получено).За парична санкция не знаеха .
    Последствията за нас:
-Почти 3 месеца без никакви доходи(аз също съм безработна)
-Още 3 с минимални доходи,защото всеки курс минава през Германия и съобразявайки се с получената от полицията информация,той не е карал там до момента.Това предполага курсове двойка на единична тарифа.
-Неизвестността колко още ще се проточи всичко и кога най-после ще имаме някаква информация.
-Не знаем как да получим вярна и точна информация,как,кога и дали да обжалваме,и най-вече какво да обжалваме без адвокат,без документация и без средства.Незнанието дали ще може на този етап да се поиска техническа експертиза,по какъв начин и колко ще струва(имаме съмнение,че всичко това е инсценировка,защото драскотините според снимките са доста по-ниско от ремаркето на камиона,а ако са от гумите,ще изглеждат различно.)
   Пречките пред нас:
-Невъзможността да наемем адвокат,който да се погрижи за всичко.(притеснени сме финансово)
   Молбата ни към Вас:
Дайте ни съвет и идеи за наши последващи действия.Ще бъдем благодарни от сърце на всеки,който прояви интерес и ни даде някакви насоки.Не ни е възможно повече да изчакваме и да живеем в неизвестност,времето не работи в наша полза.Благодаря!

« Последна редакция: Август 21, 2012, 06:52:00 от admin » Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: