Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Покупко-продажба на наследствен имот  (Прочетена 3765 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
leila
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 3

« : Август 10, 2012, 12:40:33 »

Здравейте, ние сме три сестри, които наследихме апартамент , едната от нас иска да го купи от другите две, но цената която искат  е непосилна за мен, а и мисля, че е нереална понеже се намира в доста остарял блок и има нужда от основен ремонт. Сега ми поставят условие или да го купя или да го продадем на друг. Аз много искам да го купя ,понеже има сантиментална стойност за мен, а и все още си нямам собствено жилище  и им предложих да изчакат някоя година за да мога да изтегля заем  и да го купя , но те бързат. Могат ли по някакъв начин да го продадат  без мое съгласие или да ограничат достъпа ми до апартамента? Благодаря предварително.
« Последна редакция: Август 21, 2012, 06:43:43 от admin » Активен
Теофана Драгиева
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 302

« Отговор #1 : Август 11, 2012, 04:45:43 »

При така изложените обстоятелства могат да се случат много неща. Полученото наследство включва ли и друго имущество освен посочения апартамент? Вие живяла ли сте там при откриване на наследството, а друга от сестрите Ви? Те имат ли собствени жилища? Ако отговорите на въпросите ще мога да Ви насоча. И не забравяйте, че всяка от Вас може да предяви иск за делба. Всяка от Вас може да продаде наследствения си дял.
Активен
leila
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 3

« Отговор #2 : Август 14, 2012, 12:22:40 »

До скоро в апартамента живяха нашите родители,които скоро починаха. Никоя от нас трите не е живяла в апартамента от години. Сестрите ми си имат собствени жилища и не живеят в града,в който е въпросния апартамент, а аз живея под наем в същия този град. Имаме и  наследствени земи, но за тях не е ставало въпрос. Скоро една от сестрите ми ме предупреди, че ако продължавам да се инатя за продажбата на апартамента ще поиска от съдия-изпълнител той да бъде запечатан и никоя от нас няма да има достъп до апартамента докато не се разберем.Възможно ли е това? Благодаря Ви за отделеното внимание и време и извинете, ако не съм обяснила нещата както трябва , но не съм много наясно с правото, а и съм афектирана от случващото ми се.
Активен
Теофана Драгиева
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 302

« Отговор #3 : Август 14, 2012, 01:33:43 »

За жалост нямате основание да искате възлагане на имота. Съдебната делба в случая не е във Ваш интерес. Много му е лесно на този, който е предложил запечатването, но сестрите Ви трябва да знаят, че така само си усложняват нещата. Така Ви дават време, което е и Вашето желание. Но без взаимни компромиси няма да постигнете нищо. Междувременно бих искала да имам представа от ценовото съотношение между апартамента и земите, ако е възможно.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: