Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Разделяне на деца и имоти  (Прочетена 3105 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
the_saint
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 3

« : Юли 22, 2012, 06:29:34 »

Здравейте, представям ви моят казус. Жена ми замина да работи в друг град с намерение аз и двете ни деца да я последваме там по-късно, като се установи напълно. Но след един месец тя каза, че иска само децата, без мен, децата обаче твърдо застанаха зад мен и не пожелаха да я последват - те са на 14 години дъщеря ми  и 17 години синът ми. По късно тя заплаши с развод ако дъщеря ни не отиде  с нея, но тя пак отказа и е приета да учи в училище в родния ни град. Въпросът ми е: Имаме, къща и вила. Къщата е закупена след продажбата на личния ми апартамент, придобит преди брака и ипотекиране на къщата за доплащане. По-късно рефинансирахме кредита и купихме вилата. Ипотеката се плаща директно в банката от моята разплащателна сметка от заплатата ми, вече 10 години. Какви са последствията за мен, ако децата останат и двете при мен и ако едното е при нея. Благодаря за отговорите ви, ще ви бъда много благодарен ако са изчерпателни и подробни.
« Последна редакция: Август 04, 2012, 08:12:36 от the_saint » Активен
leonskia
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 526

WWW Ел. поща
« Отговор #1 : Юли 31, 2012, 10:39:36 »

Последствията в случай на развод ли имате впредвид?Защото от описаното от вас оставам с впечатлението, че съпругата Ви може да изяви претенции върху част от къщата, тъй като ипотеката се обслужва от вас по време на брака.
Активен

Dixi et animam salvavi
the_saint
Потребител
*

Липсва Липсва

« Отговор #2 : Август 04, 2012, 08:05:44 »

Да, точно това, като искам да спомена, че имаме семеен ипотечен кредит, съпругата ми живее на квартира в друг град и иска да изтегли друг ипотечен кредит, за да си  купи апартамент.
Активен
leonskia
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

WWW Ел. поща
« Отговор #3 : Август 06, 2012, 11:56:00 »

И конкретно ви интересува?
Активен

Dixi et animam salvavi
the_saint
Потребител
*

Липсва Липсва

« Отговор #4 : Август 08, 2012, 06:28:26 »

Какви са последствията ако тя предяви иск към имотите ни, при положение, че децата искат да останат при мен, и колко време се води такова имотно дело ?

Активен
leonskia
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

WWW Ел. поща
« Отговор #5 : Август 09, 2012, 10:09:22 »

Времеви ориентир е трудно да ви дам.Подобен род дела се развиват около година, ако ли пък някояот страните реши да шиканира процеса нещата се проточват още повече.Правя уговорката,че говорим за развод, който не е по взаимно съгласие, защото ако следбрачните ви отношения се уредят преди да влезете в съда нещата ще се развият доста по-бързо.Съветвам ви да се обърнете към колега,ако мислите да предприемате мерки по развода, тъй като тя може да предяви претенции за имотите.
Активен

Dixi et animam salvavi
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: