kamennemak
Потребител
Липсва
Публикации: 1
|
|
« : Юли 21, 2012, 12:16:48 » |
|
Здравейте, Казус: Баща ми почина. Родителите ми са разведени. Имам пълнолетна сестра от същия брак. Той е имал следващ брак, за който също има развод. От този брак имаме полусестра, която е на 7 години. За разделяне има апартамент, кола и вещи.
Питам във този форум, защото първоначалното разделяне на вещи ще стане в германия, където баща ми работеше и е починал там. Това налага много бързо заминаване и действия и не сме успяли да се консултираме с адвокат. Той има само българско гражданство. Втората му жена е с румънско, а полусестрата най-вероятно има немско, тъй като е родена там.
Въпроси: 1. До колкото знам в този случай трите му деца делим по равно наследството. Така ли е? 2. Какви права има втората му съпуга като настойник на непълнолетното дете? Със сестра ми ще имаме достъп до колата, документите и вещите му. Може ли втората съпруга да претендира за част от тях, докато не се реши юридически въпроса как точно ще се осъществи разделянето. 3. Със сестра ми нямаме против своевременно и доброволно да разделим по-голямата част от вещите му с втората му съпруга (в ролята на настойник). В този случай възможно ли е да се изготви ръчно споразумение за разделяне на вещи с подписи и свидетели, което да има юридическа стойност?
Благодаря предварително за всяко компетентно мнение в този малко труден за мен момент.
|