Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Наследствени дялове  (Прочетена 3497 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Мария Ив.
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

« : Юли 17, 2012, 02:17:05 »

Миналата година почина съпругът ми. Наследници сме аз и синът ми (21г).
Не съм се консултирала с юрист, защото случаят изглежда съвсем прост. Наследството беше разпределено както следва:
- апартамент и кола, придобити по време на брака - 50% са мой дял, а другите 50% - по равно между мен и сина ми. Тук всичко е ОК, но по следващите точки имам подозрение, че нещо не е както трябва
- наследствен дял от апартамент (1/6)  - наследен от свекър ми (починал) - в общината казаха, че аз не наследявам наследствения дял и той беше получен изцяло от сина ми.
- парични средства в банки - банките ги разделиха по равно между мен и сина ми. Но едната банка искаше да ги теглим на каса, от което си направих извод, че и те не са наясно как се разпределят. Може би паричните средства са също семейна собственост като апартамента, колата и бойлера Усмивчица

Понеже другият наследник е сина ми, аз нямах никакви възражения и все още нямам. Но все пак ми се иска да знам дали е било направено по закон, за което ви моля за мнение.

Освен това сега се появиха някакви земеделски земи (които не ме интересуват). Те са били собственост на бащата на свекър ми - т.е би трябвало да се наследяват само по права линия  Намигване
И изведнъж се оказва, че и аз съм съсобственик и трябва най-малкото да направя пълномощно за преподписване на нов договор за аренда.

Звучи ми смешно да давам пълномощно за нещо, което не знам дали е мое, затова моля да ми кажете аз наследник ли съм на починалия ми съпруг за имотите и земите, които той е получил като наследство?

Благодаря Ви предварително Усмивчица

Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: