Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Получени запазени части от наследството с лъжи  (Прочетена 1499 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Ммая
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

Ел. поща
« : Юни 25, 2012, 10:16:15 »

Здравейте,
моят случай е следният: когато баща ми почина, 45 дена не бях известена за смъртта му от сестра ми, която живее в същото село. Погребали са го, без да ми съобщят. На присъстващите няколко роднини, които са поканили на погребението, са казали, че съм на работа в Гърция, а аз никога не съм ходила да работя в чужбина и поне от 15 години не съм напускала България дори за почивка, защото съм зле финансово. Забележете, че тя знае адреса, на който живея, синът й има жилище и работи в същия малък град, в който съм и аз. Сега четох закона за наследството, в чл.59 се казва, че ако не се знае адресът на единия от наследниците, заинтересуваните имат право да станат управители на цялото имущество и да поискат от районния съдия разрешение за продажба. Сега мисля да ходя да проверя какво става с имотите, но ме е страх, че ще науча, че всичко е продадено.Какво мога да предприема, ако всичко е продадено? Трябва ли ми удостоверение, с което да докажа, че не съм била в Гърция и че сестра ми е излъгала , и на кой трябва да го представя? Има ли някакви давностни срокове, в които губя правото си на наследство? Има ли някакъв срок, в който ако не се явя, тя става управител на наследството?
Активен
Теофана Драгиева
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 302

« Отговор #1 : Юни 25, 2012, 04:04:53 »

От изложението Ви разбирам, че няма да се справите сама без адвокат.
Все пак първо се снабдете с удостоверение за наследници. Направете справка в имотния регистър, какви недвижими имущества има по партидата на баща Ви и по тази на сестра Ви, както и на сина й. Наследствените Ви права не се губят, но междувременно могат да се случат някои неща, които да Ви вкарат съдебни дела, за да защитите правата си. След като се ориентирате в наследството можете да приемете наследството по опис. Можете да поискате делба, можете да продадете наследствения си дял и пр. Дори и сестра Ви да е станала управител, това може да се промени. Важното е да не се опитвате сама да се справите, защото може много да си навредите.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: