Ммая
Потребител
Липсва
Публикации: 1
|
 |
« : Юни 25, 2012, 10:16:15 » |
|
Здравейте, моят случай е следният: когато баща ми почина, 45 дена не бях известена за смъртта му от сестра ми, която живее в същото село. Погребали са го, без да ми съобщят. На присъстващите няколко роднини, които са поканили на погребението, са казали, че съм на работа в Гърция, а аз никога не съм ходила да работя в чужбина и поне от 15 години не съм напускала България дори за почивка, защото съм зле финансово. Забележете, че тя знае адреса, на който живея, синът й има жилище и работи в същия малък град, в който съм и аз. Сега четох закона за наследството, в чл.59 се казва, че ако не се знае адресът на единия от наследниците, заинтересуваните имат право да станат управители на цялото имущество и да поискат от районния съдия разрешение за продажба. Сега мисля да ходя да проверя какво става с имотите, но ме е страх, че ще науча, че всичко е продадено.Какво мога да предприема, ако всичко е продадено? Трябва ли ми удостоверение, с което да докажа, че не съм била в Гърция и че сестра ми е излъгала , и на кой трябва да го представя? Има ли някакви давностни срокове, в които губя правото си на наследство? Има ли някакъв срок, в който ако не се явя, тя става управител на наследството?
|