Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Проблем с наследство на имот  (Прочетена 1536 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
hunt3r
Потребител
*

Карма: +0/-0
Липсва Липсва

Публикации: 1


Ел. поща
« : Май 13, 2012, 07:42:39 »

Здравейте! С жена ми живеем в къща ,която дядо и иска да я дари на внуците си /тя, брат и и сестра и/. Дарението ще го извърши до месец време, но всички имаме едно голямо питане и се тормозим. Преди 25 години дядото дарява имота на сина си /бащата на жена ми/ ,поради законови разпоредби, за да може да купи още едно жилище. Година по-късно той връща на дядото къщата отново с дарение. 4 година по-късно съпругата на сина почива /майката на жена ми/ и тогава започва кошмара за тях. Той намира мащеха , която единствената и цел е да вземе всичко и да прекара децата . Манипулира го по всякакъв начин и той само е слуша , защото тя го плаши , че ще се разведе.
Сега тя ни плаши , че дори и да дари къщата на нас / внуците/ , след като почине дядото ще заведат дело за отмяна на дарение /все пак баща  и е получил дарение и е дарил на дядото къщата по-късно/.
Всички живеем в тази къща и не знаем дали да инвестираме даже и лев в нея , защото може да ни бъде отнета . Дядото в същото време е тъжен за това нещо.
Въпросът ми е ... може ли наистина да развалят дарението?
Ако може , има ли начин дядото макар и с покупко-продажба да е придобием по сигурен начин.
Това , което съм прочел за сега е :
Цитат
Дарението може да бъде отменено, когато дареният:

а) умишлено убие или се опита да убие дарителя, неговия съпруг или негово дете, или е съучастник в такова престъпление, освен ако деянието е извършено при обстоятелства, които изключват наказуемостта;


б) набеди дарителя в престъпление, наказуемо с лишаване от свобода не по-малко от три години, освен ако набедяването се преследва по тъжба на пострадалия и такава не е подадена, и


в) отказва да даде на дарителя издръжка, от която той се нуждае.


Тия разпоредби не се отнасят до обичайните и възнаградителните дарове.

Но мащехата е много хитра и ако има някакви вратички ще ги използва
Мерси предварително!
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  
 
Отиди на: