Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Обстоятелствена проверка! Помощ!  (Прочетена 2463 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Kaloianchev
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

Ел. поща
« : Април 27, 2012, 08:36:20 »

Здравейте,

Имаме следния проблем. Притежаваме имот в Белослав. Намерих ме си куповачи, които много настояват да закупят въпросния имот. Адвоката, който ни "съдейства" е нает от тях, тъй като и преди са работили заедно.
Ситуацията около нас е следната - Майка ми е собственик на къщата, но 1/17 от нея е била наследство на друга жена, която е починала и не се знае дали има наследници, въпреки че ги търсим от над 10 години и никой от тях не си е потърсил нищо. В община Белослав и община Варна ни се чудят защо го правим, тъй като са минали толкова години и по закон майка ми се води единствен наследник, но адвоката ни настоява, че трябвало. Кара ни да правим обстоятелствена проверка с трима свидетели и ни иска 700 лв. само за това. Подчертавам, че тази продажба не може да се осъществи вече 8 месеца.

Моля, кажете кое е най-правилното решение? Този наш адвокат разбира ли си от работата или само ни разкатава, под предтекст, че искал всичко да е изрядно и не му се рискувало да прехвърля къщата, без да се направи всичко това, което изброих. Имам чувството, че при който и друг адвокат да бяхме отишли, човека щеше да си свърши работата за 2 дена.

Благодаря предварително! Поздрави!
Активен
1000
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 204

« Отговор #1 : Април 30, 2012, 08:44:46 »

Здравейте,

Имаме следния проблем. Притежаваме имот в Белослав. Намерих ме си куповачи, които много настояват да закупят въпросния имот. Адвоката, който ни "съдейства" е нает от тях, тъй като и преди са работили заедно.
Ситуацията около нас е следната - Майка ми е собственик на къщата, но 1/17 от нея е била наследство на друга жена, която е починала и не се знае дали има наследници, въпреки че ги търсим от над 10 години и никой от тях не си е потърсил нищо. В община Белослав и община Варна ни се чудят защо го правим, тъй като са минали толкова години и по закон майка ми се води единствен наследник, но адвоката ни настоява, че трябвало. Кара ни да правим обстоятелствена проверка с трима свидетели и ни иска 700 лв. само за това. Подчертавам, че тази продажба не може да се осъществи вече 8 месеца.

Моля, кажете кое е най-правилното решение? Този наш адвокат разбира ли си от работата или само ни разкатава, под предтекст, че искал всичко да е изрядно и не му се рискувало да прехвърля къщата, без да се направи всичко това, което изброих. Имам чувството, че при който и друг адвокат да бяхме отишли, човека щеше да си свърши работата за 2 дена.

Благодаря предварително! Поздрави!

Aми затова не може да се осъществи. Защото нямате "хартия" за тази идеална част. Адвокатът ви иска да си набавите тази хартия, за да не се видят в чудо някой ден неговите клиенти.

Аз лично не бих посъветвал никой да закупи нещо само наполовина. Вие бихте ли? Затова и няма да осъществите продажба.

Естествено, че трябва обстоятелствена проверка за да може да имате документ за всичко. И цена от 700 лв. за обстоятелствена проверка не е много.

И най-накрая: ако нямате доверие на адвоката на купувачите, защо не си наемете Ваш? Той ще защитава Вашия интерес. Защото в момента вие с незнанието си, пречите на себе си.

Активен

Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: