Привет на всички! Темата на въпросът ми е :Има ли закон,който задължава чуждестранните граждани,завършили в чужбина,трябва задължително да държат държавни изпити,за да им се признае дипломата в България? И по-специално за моя случай,пояснявам,понеже е малко по "специфичен" ,ако мога така да го нарека

Мъжът ми е чужденец, от 3-та страна (извън ЕС и по-точно Ливан) ,завършил магистър-фармация ,редовна форма на обучение ,в Украйна.Та в момента той пребивава в България ,има лична карта за чужденци, която му дава право да работи на територията на РБ и да пребивава тук,без виза вече.Искаме да му легализираме дипломата,за да може да практикува професията си на магистър-фармацевт и се обърнахме към една от малкото фирми в Бг ,които извършват такива услуги.Но от фирмата твърдят,че от август 2011г. е приет закон ,който гласял "Чужденци,граждани на трети страни,завършили в трети страни, трябва да държат държавни изпити" Ей света обърнах ,и в държавен вестник се рових ,и в саитовете на МОН и здравеопазването претърсих,аз закон гласящ такъв текст не намерих...Моля ви ,помогнете ми , в кой закон да намеря инфо по моя случай ! Благодаря предварително

Хубав ден