Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Куче на съседи  (Прочетена 2997 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
simonavasileva
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 9

Ел. поща
« : Март 27, 2012, 06:40:50 »

Здравейте, живея в къща с общ двор със съседи, с които многократно имам разправии относно кучето им, което пускат да се разхожда в общия двор и така стресира детето ми. Моля за съвет какви са правата ми, каква жалба да подам? Приеха ли закона да трябва съгласие на съседа за да отглеждаш куче.решила съм да се боря докрай. Благодаря предварително за съвет!
Активен
Arteglam
Претендент
**

Липсва Липсва

Публикации: 32

Ел. поща
« Отговор #1 : Март 28, 2012, 10:09:42 »

Не знам за специален закон, но собственикът на кучето деликтно отговаря за вредите причинени от него. В случая те са неимуществени. Вече каква ще е процедурата колегите да кажат Усмивчица
Активен

Първият по време е по-силен по право.
Студент съм по Право все още. Сами преценявайте дали да слушате съветите ми Усмивчица
simonavasileva
Потребител
*

Липсва Липсва

Ел. поща
« Отговор #2 : Април 09, 2012, 06:42:37 »

Някой има ли информация? Какъв е реда за използване от кучетата на общите части?
Активен
simonavasileva
Потребител
*

Липсва Липсва

Ел. поща
« Отговор #3 : Юни 19, 2012, 10:13:28 »

Отнова повдигам темата Усмивчица с надежда някой да ме насочи в каква посока да действам. Какви са законовите мерки , които могат да се предприемат при съсобственост, доколкото разбрах трябва да пусна жалба в общината. Ще съм благодарна да ми отговорите, имам малко дете и ситуацията става нетърпима. Благоаря предварително!
Активен
71evin
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

« Отговор #4 : Август 19, 2012, 10:45:53 »

А каква порода е кучето?
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: