nona
Претендент
Липсва
Публикации: 15
|
|
« : Март 27, 2012, 03:33:29 » |
|
Здравейте!Искам да попитам кога и какво трябва да се направи в следващия случай.Искам да оспоря една запис на заповед./чрез установителен или осъдителен иск/може ли или не,и ако може кога трябва да го направя,преди да получа покана от /ЧСИ или ДСИ/ или преди това.Благодаря Ви предварително.
|
|
« Последна редакция: Март 29, 2012, 04:37:43 от 1000 »
|
Активен
|
|
|
|
Теофана Драгиева
|
|
« Отговор #1 : Март 27, 2012, 07:10:04 » |
|
Тази заповед предявена ли Ви е? Какви са възраженията Ви?
|
|
|
Активен
|
|
|
|
nona
Претендент
Липсва
Публикации: 15
|
|
« Отговор #2 : Март 28, 2012, 12:34:04 » |
|
Привет!За сега тази заповед не е предявена но ми се обаждат да си искат парите /които всъщност не съм взела/платени са почти половината от мен.А записа е направен още по време на брак.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
1000
Модератор
Джедай
Липсва
Публикации: 204
|
|
« Отговор #3 : Март 29, 2012, 04:39:28 » |
|
Ако не сте взела пари защо сте подписала запис на заповед? За гаранция на някакво задължение ли?
Вие може да я оспорвате с отрицателен установителен иск, но ще ви трябват доста силни основания за да я бутнете. Иначе ще плащате и разноски по делото.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
leonskia
|
|
« Отговор #4 : Март 30, 2012, 08:52:23 » |
|
Не сте взела,а сте платила почти половината?
|
|
|
Активен
|
Dixi et animam salvavi
|
|
|
Теофана Драгиева
|
|
« Отговор #5 : Март 30, 2012, 11:58:48 » |
|
Първо трябва да уточните въпроса си и да предоставите детайлна достоверна информация. Трябва да се види и самата заповед - не може да се преразкаже. Пишете, че не Ви е предявена заповедта, а това означава, че още не е настъпил падежът. Как така тогава сте платили? Тази заповед (абстрактната сделка) въз основа на договор (казуалната сделка) ли е издадена? Трябва тези две сделки да могат да се обвържат, ако се стигне до изпълнителен лист. Но ние в момента не знаем , каква е казуалната сделка. Ако искате помощ, първо Вие трябва да посочите ясно всички обстоятелства.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|