Velikova
Потребител
Липсва
Публикации: 3
|
|
« Отговор #2 : Юни 03, 2009, 07:11:14 » |
|
Застраховка живот не е имала,парите които се дължат са от кредитна карта,която всъщност е била застрахована към "Лев Инс".След смъртта й,застрахователното дружество се издължава към банката и сега тези пари се търсят от наследниците. Още,когато получих писмото се консултирах с адвокат и след срещите с него се стигна до това решение да направя отказ. Да,от юридическа гледна точка казусът е изключително интересен и оплетен,но за съжаление нямам познания в тази област..затова си има хора за всичко! С частния съдебен изпълнител не съм се срещала.Аз съм от провинцията,а неговият район на действие е София.Единствената комуникация,която съм е имала е писмото получено от него преди 2 седмици. Надявам се да не се стига до дела,тък като отказът от наследство в този случай се обезсмисля. Друг е въпросът,че от другата банка все още се получават писма на нейно име на адреса на бившият й съпруг(втори брак),с който се разделиха 6 месеца преди смъртта й.Информацията,която получих от банката,когато отидох на място бе за сумата,която се дължи,но и там събирането на дължимото се случва чрез определена за тази цел фирма. Адвокатът ми обясни,че мога да направя този отказ независимо,че аз вече съм осъдена да заплатя парите и оттук нататък дължимото ще се търси от останалите наследници и че пенсията,която получавам не би трябвало да се запорира,защото се води помощ от държавата.Разбира се парите не са много,но за един студент,въпреки всичко е помощ и се радваме на малко.Би трябвало тогава при такива случаи да се направи проверка от къде идва този доход. В последните дни се получи разминаване,защото датите от отказа,запора на сметката и писмото от мен до ЧСИ са с промеждутък от 1 ден.
Благодаря за отговора.
Кр.Великова
|