Здравейте!
ПРЕАМБУЛА
Aз съм репатриант от Молдова. На 33 години съм. Моите предци са заминали от България за Одеса в начало на 20 век по известни исторически причини. Преди шест години получих Българко гражданство. Дойдох в страната, защото се осещам като българин (а не за паспорт на страната членка от ЕС!!!). През 2005 отворих фирма и започнах бизнес в областа на ритейл маркетинг, редовно плащам данъци (не крия пари от държавата). Когато имам възможност приемам активно участие в обществения и културен живот на страната и т.н. Както и множество други фирми в момента изпитвам големи трудности, заради финансовата криза. Клиент съм на една банка и като физическо лице и като юридическо. Ползвах кредити от банката за развитие на малки и средни предприятия, които изплатих предварително. От банка имам издадени кредитни и дебитни карти, които обслужвам своевременно и редовно.
ИСТОРИЯ
На 28 –ми Декември 2007 разбрах, че от дебитната ми карта са изтеглени повече от 6000 лева! Разполагам с доказателства!!!, които показват, че някой е злоупотребил с моята карта и неправомерно е изтеглил пари от картова ми сметка от банкомат, който се намира извън България. От банка игнорираха тази информация, както и доказателствата и отказаха да признаят, че парите са откраднати. От банката не искат да ги въстановят като аргументират своето решение с това, че не съм сигнализирал банката навреме. Това направих при първата възможност точно след Коледните празници.
РЕАЛНОСТ
Разбрах от адвокатския бранш че няма прецеденти по аналогични дела в България, затова адвокатите, с които говорих по въпроса и търсих тяхното съдействие ми отказаха. Отказаха ми, тъй като няма да спечелят пари от това дело и не съм изгоден клиент за техния бизнес. Разбирам това, но адвокатска работа не е само бизнес, а и една голяма благородна мисия!
МОЛБА
Моля, за юридическа помощ! Не мога да кажа, че съм в добро финансово положение, но съм готов да пожертвам тези пари заради Истина и Справедливост. Бих искал да покажа и да докажа на банка, че съм законопослушен и порядъчен гражданин. Доверих на банката своите лични пари, а банката не ми осигури надежна защита от финансови мошеници. Възмутително е, че от банката се опитват да прехвърлят цялата отговорност за случващото се върху мен.
ПРЕДЛОЖЕНИЕ
Предлагам половината от тази сума на адвокат, който има възможност да ми окаже юридическа помощ, за да ми помогне да подготвя и внеса иск срещу банка, както и да ми предостави други необходими консултации.
С уважение,
eugene_semenov@me.com