Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Начин за заплащане преди изготвена фактура.  (Прочетена 1030 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
alpineinvest
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

Ел. поща
« : Февруари 07, 2012, 12:03:26 »

Здравейте
     В момента се намирам в чужбина и имам нужда от съвет.
         Предстои ми сделка за продажба на материали от българска фирма на чужда фирма(страна от EU). Понеже фирмата ми не е рег. по ДДС все още , а сделката ще надхвърли 50 000лв какъв е начина да опиша плащането по сделката. Трябва ли да регистрирам фирмата по ДДС и тогава да напиша фактура и ако е така, има ли друг документ за плащане, който може да се изготви по-рано от моя страна, понеже искам да приключа сделката до ден-два и тогава да се прибира до родината ни. Някакъв начин за плащане преди изготвена фактура.Понеже счетоводителката ми доста се бави и не ми дава ясни отговори, моля вас за съвет. И трябва ли задължително да се прибирам, ако фирмата се рег. по ДДС , т.е. без присъствие на собственика или само счетоводителката може да свърши това.

Сега да го обясня на мой език какво точно искам. Искам да изготвя сега на момента документ , някаква под-форма преди фактура ли и аз не знам, документ за предстоящо плащане с банкова сметка, на която трябва да се наредят парите. т.е. без писане на фактура, може ли човека да ми плати,а по - късно след. рег. по ДДС , да му се даде фактурата. И всичко това да е редно и не нарушаващо никакви закони. Благодаря Ви!
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: