Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: ПТП между две МПС  (Прочетена 1133 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Bobolina
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

« : Февруари 03, 2012, 12:06:40 »

Здравейте!
Преди 6 мес, сутринта, докато се движехме по пътя София-Варна, лек автомобил навлезе в нашето платно и ни удари почти челно. Единствено бързата реакция на шофьора на моето МПС и късмета са причината да мога да Ви пиша сега! В нашата кола бяхме 2-мата с моя приятел, който шофираше, а в отсрещната-1 момиче. Слава Богу и тримата бяхме добре! След пристигане на КАТ, същите ни уведомиха, че няма да напишат Констативен протокол, тъй като другата кола е много скъпа (около 380 000 лв.) и те не могат да поемат отговорност!! Извикаха вещи лица, които да направят експертиза! Започна се мерене, чертане, появиха се и някакви двама, които се подписаха за свидетели и т.н. Така цял ден! Едва вчера получих парите от Автокаското си (тотална щета), тъй като поради това, че нямах констативен протокол и редица други неуредици, застрахователя се забави доволно дълго!!! В последствие от експертизата се оказа, че тя е виновна, карала е с превишена скорост и е навлязла в нашето платно! Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 343, ал.1 ,б.А от НК. През това време ходихме 3 пъти до полицията в Ловешкото село (където се води дознанието, тъй като е най-близо до мястото на ПТП), да даваме показания и т.н.
 Преди два дни ми се обади разследващия полицай и ми каза, че трябвало да се явим за очна ставка с девойката, защото имало разминавания в нейните и нашите показания! Аз отговорих, че нямам възможност, нямам превоз, бременна съм в шести месец и нямам намерение да пътувам в тази зимна обстановка ОТНОВО до там, и че са можели всеки от тези 3 пъти да направят очна ставка! И в крайна сметка нужна ли е такава, след като има експертиза, в която се казва, че не сме виновни?! Полицаят ми отговори, че такива били указанията на прокурора и щял да прати призовки!
Въпросът ми е, длъжни ли сме пак да ходим там и мога ли по някакъв начин да се откажа от това производство, и на какво основание? Изобщо как да реагирам?
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: