Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Компрометиращи въпроси в интернет  (Прочетена 1886 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
diande
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

Ел. поща
« : Януари 20, 2012, 08:32:39 »

Здравейте,
 Не съм юрист, но имам нужда от съвет относно уеб сайт, който разработвам. Идеята на сайта е да задава актуални въпроси и да кара потребителите да гласуват за любимия си отговор. Искам сайта да съдържа въпроси в стил "Кои са повче в държавата - българите или ромите" , "Българският мъж джентълмен ли е?" "Жените в България интересуват ли се само от пари?" "Кои са повече - чалгарите или метълите?" "Кои са повече - феновете на Левски или на ЦСКА?"
 Мога ли да смело да задавам такива въпроси в сайта си, без да се притеснявам, че подлагам на расизъм части от обществото. Все пак задавам въпрос, а не изказвам мнение - мнението се формира във главата на всеки потребител, според гласувалите. Ако има опасност някой да се почувства засегнат, мога ли да се застраховам, като опиша целите и дейностите на сайта във "Условия за позлване" и карам всеки потребител да се съгласи със тях преди да се регистрира?

Другия ми въпрос е какво значи точно знакът  (copyrighted) ©  в името на сайта. За да си запазя правата върху него трябва ли да го регистрирам някъде изрично или по подразбиране си се води моя интелектуална собственост.
   Благодаря ви предварително за съдействието!
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: