Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: прекъсване на работа без предизвестие  (Прочетена 2043 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
mavi6im87
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

« : Декември 24, 2011, 08:55:13 »

Здравейте от 1 месец ходя на работа и съм на трудов договор,който гласи следното:
6 месеца изпитателен срок в полза на работодателя, и три месеца ми е предизвестието.По чл.327 КТ ал.6 когато продължавам образованието си имам право да напусна без предизвестие.Но на мене ми беше казано да не си измислям истории и не ми повярваха.И получих документ на който пише че дължа обезщетение за тези 3 месеца.Молбата ми за напускане е по техен образец която се попълва при постъпване не исках да я пиша но ме задилжиха по взаимно сигласие е .Моля за помощ!Незнам какво да правя!
Активен
Arteglam
Претендент
**

Липсва Липсва

Публикации: 32

Ел. поща
« Отговор #1 : Март 01, 2012, 01:17:26 »

На мен това много ми прилича на договорите, които правят като постъпваш на работа в Макдоналдс за сезонен служител УсмивчицаВързват те здраво, за да не можеш да напуснеш без да им платиш някакво обезщетение. Според мен ако в договора пише, че ако напуснеш по-рано от срока, който е посочен и щом е уговорен в ползва на работодателя, трябва да се плати обезщетение. Ако попадаш обаче в хипотезата на чл. 327 ал. 1 т. 6 и те все пак не искат да ти го признаят можеш да се обърнеш към Инспекцията към труда като им докажеш, че наистина учиш някъде висше евентуално и да видиш те как ще ти отговорят. Това се сещам аз. Дано помогне.
Активен

Първият по време е по-силен по право.
Студент съм по Право все още. Сами преценявайте дали да слушате съветите ми Усмивчица
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: