mike
Потребител
Липсва
Публикации: 2
|
|
« : Декември 13, 2011, 10:19:03 » |
|
Здравейте, работя във висше учебно заведение.Преди влизането в сила на новия закон за развитието на научните степени и звания бях "старши асистент".След влизането в сила на закона тази длъжност отпадна и ме повишиха в званието "главен асистент", но трудовото ми възнаграждение остана като на "старши асистент".Мои колеги в подобно положение в други учебни заведения получават щата на получената автоматично с новия закон длъжност.При мое запитване в работата ми цитираха следните преходни разпоредби: (4) (Нова - ДВ, бр. 101 от 2010 г.) Трудовите правоотношения на лицата по ал. 2, които към влизането в сила на този закон заемат научно-преподавателска или научна длъжност, но не притежават научна степен, получена съгласно отменения Закон за научните степени и научните звания, се запазват на следните академични длъжности: 1. за "асистент", съответно "научен сътрудник" III степен - на академичната длъжност "асистент"; 2. за "старши асистент" и "главен асистент", съответно "научен сътрудник" II и I степен - на академичната длъжност "главен асистент"; Въпроса ми е дали трябва да ми се промени възнаграждението?
|