Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Обжалване на снимка превишена скорост  (Прочетена 8981 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
shtilian
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

« : Ноември 17, 2011, 06:34:42 »

При ограничение 50 карах със 100 км/ч, снимаха ме и това е. Какво мога да направя по въроса, че фиша е 300лв.
Патрулката беше спряна на по малко от 100м от завоя, плюс че не беше на отбивка, а беше каширана в тревата,зад храсти и т.н. Някой може ли да ми даде компетентен съвет,защото според мен няма право да спира там. Нямам снимка на патрулката, точно къде беше спряна, защото преди да обърна за да снимам вече беше тръгнала. И все пак снимах мястото.

Ще съм благодарен ако някой може да ми даде добър съвет, различен от "просто плати фиша". Усмивчица
Активен
di_petkova
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 5

Never say "Never"!

274408521 di_petkova@hotmail.com
Ел. поща
« Отговор #1 : Ноември 17, 2011, 09:32:24 »

и електронен фиш може да се обжалва, независимо, че има снимка, обикновено още там може да се намерят основания, но няма как да знам детайлите, които вие имате. Обърнете се в законовия срок към колега и си направете труда, защото има вече изградена практика..и наказателните постановления, издадени въз основа на електронен фиш отпадат, но трябва да обжалите в 7 дневния срок...дано сте го напрвили...
Активен

Di Petkova Усмивчица
shtilian
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

« Отговор #2 : Ноември 18, 2011, 06:45:10 »

обикновено още там може да се намерят основания, но няма как да знам детайлите, които вие имате.
От снимката, може би се вижда къде е паркирала патрулката. Аз също имам снимки на мястото, където беше спряна тя. Нямаше отбивка, беше в тревата, дори банкет нямаше, плюс беше спряла на не повече от 60-70м от завоя. За жалост нямам снимка на самата патрулка, както казах вече си беше тръгнала. ;(

Снимаха ме вчера, аз се върнах до патрулката и там разбрах всъщност. Превишението ми е 49км/ч, поразчетох се малко и последната поправката в закона доколкото знам е февруари месец, та според нея на - 50 км 350лв и 3 месеца без книжка.
Въпроса ми е дори и да ми излезе снимка с 50км превишене дали ще ме лишат от правоуправление на МПС "Книжката ще се отнема за 3 месеца само на шофьор, който е хванат да кара с над 50 км/ч над разрешеното в града. Както и на рецидивистите." Включително 50 или от 51?
Активен
di_petkova
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 5

Never say "Never"!

274408521 di_petkova@hotmail.com
Ел. поща
« Отговор #3 : Ноември 24, 2011, 02:24:18 »

Този случай само ме убеждава колкото в ползите, толкова и във вредите на такива форуми. Обърнете се към колега, за да види, защото все пак не са вездесъщи наказващите органи и често(и слава богу) допускат много грешки, поради които, много от АУАН и НП, издадени въз основа на т.нар. "безспортни" доказателства - снимкови материали подлежат на атакуване, но за тази цел са професионалистите и в този смисъл е предателство към колегията ако продължа да задавам въпроси, за да видя на какъв етап са стигнали нещата, дали трябва да плащате сега или по-късно не променя нещата, но със сигурност има какво да се направи. Ако имате издадени АУАН или пък НП дано поне не сте пропуснали 7 дневния срок за обжалване. Обърнете се към колега!
Активен

Di Petkova Усмивчица
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: