Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Обезщетение за трудова злополука  (Прочетена 1165 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
ivche
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

« : Ноември 08, 2011, 10:31:47 »

Здравейте,много се радвам че мога да получа отговор на въпрос които ме интересува доста отдавна,става въпрос за моят съпруг,който преди 2 години претърпя трудова злополука.Фирмата в която работеше моят съпруг беше осъдена да заплати обещетение,за злополуката претърпяна от него по вина на фирмата работодател.Беше назначен съдия изпълнител за да може в най кратък срок да бъде изплатено обещетението,но тъй като фирмата има огромни задължения към държавата   първият превод(половината от обещетението) който е бил направен чрез съдия изпълнителя отива в полза на държавата,а не в полза на съпругът ми за претърпените страдания.Нашата адвокатка се договаря с адвокатката на фирмата да изплатят обещетението на съпругът ми без съдия изпълнител.За период от 6 месеца са направени 3 превода(след многократни обаждания от наша страна на адвокатката ни да направи нещо за да ни бъде изплатена сумата),едва половината от обещетението.След многократни разговори с адвокатката ни до кога ще продължава това разсрочено плащане,отговорът беше че според нея добре се развиват нещата и ще трябва да чакаме и че това било единственият вариант и нищо не можело да се направи,трябвало да се чака.Но до кога питам аз трябва да чакаме подаяние от тази фирма,заради която съпругът ми едва не загина,а те дори го инструктираха да скрие че станалото с него е станало на работното му място.Въпросът ми е наистина ли няма друг начин (освен да чакаме)да ни бъде изплатена останалата част(и лихвите).Може ли чрез частен съдия изпълнител,който да им направи запор(на имущество или банкова сметка)по този начин да ги притисне да си изплатят задължението към нас?Благодаря предварително на човека,който може да ме посъветва как да постъпим със съпруга ми.
« Последна редакция: Ноември 08, 2011, 11:12:25 от admin » Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: