Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Отказ на Молба за УП - 3  (Прочетена 2071 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
natsev
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

Ел. поща
« : Ноември 07, 2011, 12:33:04 »

Здравейте ,
Искам да ви попитам следното - живея в град Кюстендил,но лятото работих на автомивка в град Варна,след като напуснах не пожелаха да ми оформят трудовата книжка ,а казаха че ще ми изпратят УП-3 ,което го чакам и до днес,въпреки че и писмено ,чрез писмо по пощата поисках УП-3 и мина повече от месец ,но няма резултат ,ходих до НАП и след направената проверка излиза че съм започнал работа на 13.06.2011 до 08.08.2011 както и е ,но в системата на НОИ имам осигуровки за шести месец и за осми,а седми го няма ,но мен повече ме интересува не осигуровките,а по какъв начин мога да си получа УП за да взимам обещетение от НОИ,което ми се полага и може ли да се издаде такова по служебен път ?
Благодаря предварително !
Активен
microfin
Юрист

Липсва Липсва

Публикации: 56

« Отговор #1 : Декември 17, 2011, 10:46:43 »

По принцип тези УП-та в твоя случай са безмислени хартийки - от НОИ гледат винаги какво има в техния персонален регистър - при разминавания вземат предвид информацията в регистъра. Не знам защо не ги премахнат тези УП-та вече. Но в твоя случай от фирмата за задължени да ти попълнят трудовата книжка, а при желание на служителя - да издадат при напускане и УП3.
Активен

microfin
Юрист

Липсва Липсва

Публикации: 56

« Отговор #2 : Декември 17, 2011, 10:47:07 »

Защо не се жалваш в Инспекция по труда?
Активен

Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: