Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Премахване на сграда върху моя земя!  (Прочетена 2822 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
M78
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 3

Ел. поща
« : Октомври 28, 2011, 10:30:43 »

Здравейте,
върху мой имот, за който имам нотариален акт има стара сграда, която общината продаде на друго лице. Въпроса е как мога да накарам собственика на сградата да си я премахне от моя имот.
Благодаря
« Последна редакция: Октомври 28, 2011, 12:30:31 от 1000 » Активен
1000
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 204

« Отговор #1 : Октомври 28, 2011, 12:30:59 »

Ако всичко му е законно - нямате право и не можете.
Активен

M78
Потребител
*

Липсва Липсва

Ел. поща
« Отговор #2 : Октомври 28, 2011, 01:12:53 »

Това означава ли, че не мога да използвам както аз намеря за добре собственият си имот? Аз имам на мое име скица и нотариален акт за имота. Той само нотариален акт за сградата. Също така бих желал той да ми плати наем, че той ползва моя имот в противен случай не е ли логично да се махне Усмивчица
Активен
Теофана Драгиева
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 302

« Отговор #3 : Октомври 28, 2011, 03:37:56 »

Общината е била длъжна да Ви предложи да изкупите сградата на цена не по-висока от тази, на която е продадена на третото лице. Ако Вие сте отказали, тя е имала право да я продаде на друг. Ако общината не е спазила посоченото изискване, Вие можете в двумесечен срок от продажбата да поискате по съдебен ред да изкупите сградата.
Можете също така и да ползвате имота си по някакъв начин. Наем можете да искате, ако собственикът на сградата в действителност ползва и земята. Можете и да продадете имота си, като първо го предложите на собственика на сградата, както и на го дадете под наем на трето лице или да му учредите право на ползване. Ако имотът позволява можете да го трансформирате в два отделни имота. Това би било идеалният вариант.
С това общо взето се изчерпват възможностите Ви. Дори и да се срути сградата, собственикът й има право да я изгради отново.
Активен
M78
Потребител
*

Липсва Липсва

Ел. поща
« Отговор #4 : Октомври 28, 2011, 04:12:34 »

Общината организира продажба чрез търг с явно наддаване с първоначална тръжна цена. Там хората предложиха по висока цена от нас и взеха сградата!!! Какви документи ще получат сега незная  Ядосан
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: