Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Въпрос-неподписан акт  (Прочетена 2258 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Krigger
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

Ел. поща
« : Октомври 21, 2011, 12:18:10 »

Добър ден! Имам въпрос , на който се надявам да намеря отговор тук. Празнувахме с приятели рожден ден през делничен ден в апартамент на името на мой родител.Кооперацията е стара , както и обитателите и.Рожденния ден се развиваше съвсем нормално , не твърде шумно музиката беше сведена до минимум , за да се чува , като цяло беше възможно най-тихо като се има предвид , че бяхме 8 човека.И изведнъж на вратата се звъни - полиция.Двама полицаи , не си представиха имената от N-то РПУ , полицая ми поиска лична карта и ми обясни , че ще ми пише акт за нарушаване на нощното спокойствие , аз се опитах да му обясня , че не сме толкова шумни , за да сме извършили нарушение , като се има впредвид , че на горния етаж има семейство с 4 малки деца и не се бяха оплакали , при което той поиска документите на всички в апартамента, един мой приятел го попита какъв е проблема защо са му документите на всички , при което изглежда полицая се засегна лично заслиза по стълбите почна да ме заплашва с актове за 1000 лева , излезнохме навънка патрулка няма , почна той да си пише , акта ние да му се обясняваме , че не сме шумяли толкова , той все едно не ни слушаше.През това време не веднъж го питахме за имената му и да се легитимира като цяло , той каза само Георгиев , извади си значката за 1 секунда НАОБРАТНО , дори не съм сигурен ,че беше значка , при което аз заявих , че не съм съгласен с акта и искам да го обжалвам , той не ме слушаше , а си го попълваше на една кола на улицата.През това време 1 приятел се чу с баща си , който е юрист и той ме посъветва да не подписвам акта , и така направих.Полицая тогава ми каза , че няма да ми даде копие , и че сме щели да се видиме в съда как ще ми тръснат 1000 лева и още куп на пръв поглед страшни работи и си тръгна.Може би забравих да спомена , че г-н Полицая през цялото време се държеше арогантно и ни обясняваше , как той е изпълнителната власт и докато е с пагона ние нищо не можем да направим.Та въпроса ми е...какво се случва от сега натаък , в случая , че не съм подписал акта?
Активен
leonskia
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 526

WWW Ел. поща
« Отговор #1 : Октомври 22, 2011, 05:43:33 »

Факта, че не сте подписали акта по никакъв начин не влияе върху силата му, стига това да се удостовери чрез подписа на един свидетел, името и точният адрес на който се отбелязват в акта.
Имате право на възражения по съставения акт.Ако не са изтекли три дни от тогава.После ще получите постановление, което имате право да обжалвате пред съда.
Активен

Dixi et animam salvavi
Krigger
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

Ел. поща
« Отговор #2 : Декември 17, 2011, 12:06:18 »

получих постановлението след 2 месеца?!100 лева глоба от общината...съзнавам , че въпроса ми е крайно неетичен , но при положение , че съм безработен , нямам реален доход мога ли да не плащам глобата без това да има реално отражение върху каквото и да е.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: