Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Смешен работодател  (Прочетена 1475 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
zlobule
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

Ел. поща
« : Октомври 11, 2011, 06:04:54 »

Здравейте.
Работя в една смешна фирма от 4-ри години, няма да и казвам името засега докато все оше работя в нея.Та въпросат ми е какво мога да направя, какво ще ме посъветвате.
1-во На постоянен трудов договор съм -  400лв - 8 часов работен ден, но това е само на теория!
Всъщност работя от 2-ва дена нощна смяна от 18:00ч. до 06:00ч. и после два почивам.
Понякога даже твърде често карам извънредни под предтекста че някой се е разболял или му се е наложило нещо спешно или просто е в отпуска и работя по 3-ри нощни смени 1почивам после отново 3-ри и така... дори 1-път ми се случи да карам 6 поредни нощни смени! Едвали това е законно нали? В същото положение е и моя колежка която вече напусна , но преди това ходи в инспекцията на труда и там служителка на 4-ри очи и казала следното "че се води на 8 часа договор по документи и нищо неможели да направят понеже шефът на фирмата е голям връзкар и че може да подаде жалба само за забавянето на заплатите....(но това е др. тема)".
Същата колежка напусна заради следната причина написаха и извънредна смяна и тя каза че неможе да дойде защото си има найна лична работа, а шефовете и казали тогава да намери човек (друг от пресонала) който да поеме смяната. Много ясно че това нее нейна работа и вечерта тя неотиде на извънредната смяна и на другия ден беше глобена 20 лв.
 Искам да попитам какво мога да направя по този въпрос? да отида в инспекцията или в София в инспекцията или нещо друго?
2-роЗаплатата по договор ми е 400лв а реално вземам 380лв (по 28 лв на смяна) + 40лв купони, ако нямам извънредни! Когато имам извънредни вземам естествено повече.Та сега идва другия проблем.... Вземам си заплатата в пликче на 2-ва пъти , 1-вият път около 320-340 лв после след 2-3 седмици вземам другите+купоните.Проблемът е следния нямам фиш,никъде не пише че съм карал извънреден труд, че работя съботи и недели или по празници! Другото е че много радко съм се подписвал на тази ведомост последно не помня кога съм се разписвал можеби преди 7-8-9 меца може и повече,  тя е задължителна нали? и  ме разписват работодателите на нея. Какво правя по този въпрос?Ъ?
3-то По Принцип заплатата трябва да я взема с един месец назад демек ако работя март месец заплатата я вземам април месец (в средата "аванса-320/340лв" и края на месеца другото) Но дефакто вчера 10-ти октомври си взех аванса за АВГУСТ МЕСЕЦ. В края на месеца очаквам и другата част.. ако непрескочат пак месеца. С една дума има супер голямо закъснение на заплатите , а шефа има пари!!!! Какво да правя и в този случай>>>Ъ?Ъ?

С едно финално изречение РАБОТЯ в ФИРМА НА КОЯТО СЕ ВОДЯ 8 ЧАСА , А РАБОТЯ ПО 12 И КАРАМ САМО НОЩНИ СМЕНИ 2 НА 2 , РАБОТЯ СЪЩО ПО ВРЕМЕ НА ПОЧИВНИ ДНИ И ПРАЗНИЧНИ ДНИ! ПОЛУЧАВАМ ЗАПЛАТА С 2-ВА МЕСЕЦА НАЗАД, НЯМАМ ФИШ , НИКЪДЕ НЕ-СЕ ВОДЯ ЧЕ РАБОТЯ ПО ПРАЗНИЦИ И ПОЧИВНИ ДНИ , НО ПОНЕ МИ ГИ ПЛАЩАТ, РАЗПИСВАТ МЕ НА ВЕДОМОСТА , И ДРУГО ИМА ДВА ГРАФИКА ЕДИН ЗА ОФИСА КЪДЕТО МИ ИЗЧИСЛЯВАТ ЗАПЛАТАТА (НА ТОЗИ ГРАФИК Е 1 КЪМ 1 КАКТО СЪМ СИ РАБОТИЛ ЗА МЕСЕЦА И ПО 12 4АСА), А 2-РИЯ ГРАФИК ГЛЕДАМ СА МЕ ПИСАЛИ ПО 8 ЧАСА НА РАБОТА !
« Последна редакция: Октомври 11, 2011, 09:29:45 от zlobule » Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: