simonavasileva
Потребител
Липсва
Публикации: 9
|
 |
« : Септември 24, 2011, 04:49:40 » |
|
Мога ли да сключа договор за покупко продажба ма мпс със съпруга си? Става въпрос за кола, негова собственост, която е придобита преди брака. Как може да прехвърлим собствеността на мен?
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Теофана Драгиева
|
 |
« Отговор #1 : Септември 24, 2011, 10:47:34 » |
|
Какъв е режимът на имуществените Ви отношения? - Общност, разделност или договорен?
|
|
|
Активен
|
|
|
|
simonavasileva
Потребител
Липсва
|
 |
« Отговор #2 : Септември 24, 2011, 11:28:28 » |
|
Не сме подписвали предварителен договор, просто имаме граждански брак.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Теофана Драгиева
|
 |
« Отговор #3 : Септември 24, 2011, 11:59:31 » |
|
Изключвам дарението като възможност, защото така придобитата собственост не е стабилна. Най-доброто решение е брачен договор, съдържащ определени клаузи за разделност, и в т.ч., че съпругът-купувач става единствен собственик на придобитото. С него можете да уредите този въпрос, както и други имуществени въпроси. След сключване на брачния договор можете да прехвърлите автомобила. Много е важно, как ще се състави договорът и как ще се формулират клаузите.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
simonavasileva
Потребител
Липсва
|
 |
« Отговор #4 : Септември 24, 2011, 12:06:00 » |
|
Целта ни е мпс да е общо за двамата, имайки в предвид , че е така ще стане придобито по време на брак т.е и аз ще имам право върху него.Въпросът ми е законно правилен ли е такъв договор за покупко-продажба между съпрузи? благодаря Ви предварително.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Теофана Драгиева
|
 |
« Отговор #5 : Септември 24, 2011, 12:41:17 » |
|
Няма проблем, стига да оформите плащането с пари, които не са Ваши лични като купувач, респ. са недоказуемо лични, за да не изпаднете в хипотезата на трансформация на лично имущество. Иначе след време имате възможност да претендирате за собственост на целия автомобил.
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|