Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: издаване на документ за самоличност на чужденец  (Прочетена 3316 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
renault16v
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

Ел. поща
« : Май 23, 2009, 08:08:24 »

Здравейте , казвам се Светозар Димов. Имам много интересен казус на който не мога да намеря решение сам и се надявам да ми помогнете. Аз съм Български гражданин и по настоящем работя и живея в Англия. Жена ми е гражданка на Молдова и сега ще подава документи за виза Д. След идването и в България , ще подадем заедно документи за лична карта за чужденец. След това ще подаваме документи за виза за Англия с която жена ми да може да дойде при мене в Англия. Въпросът е такъв , до какъв период от време тя трябва да се намира на територията на България , за да може да се счита личната и карта за действителна. Аз разбрах , че в началото е най - добре да подаде документи за 6 месечна лична карта и след това да продължи с 1 годшна , но слде като получи 6 месечната лична карта ще може ли без проблеми да напуска страната през тези 6 месеца и ще може ли без проблеми да си поднови личната карта след 6 месеца за 1 година. След какъв период тя ще може да кандидатства за постоянно жителство в България и дали това е възможно ако тя живее в Англия. Знам , че сега законите се променят постоянно и не зная какво е най - добре да направя в момента. Знам , че е по -  добре в монента да се надяваме за постоянно жителство , а не за гражданство.

Какво бихте ме посъветвали да направя ?

Благодаря предварително .
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: