Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Застраховка "Живот" и банков кредит? Парадокс  (Прочетена 3996 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
blackkhawk
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 3

Ел. поща
« : Май 21, 2009, 02:47:37 »

Добър ден!
Надявам се, че някой ще може да ми помогне с възникнал казус, а той е:
Баща ми почина внезапно на 05.05.2009 г. в болнично заведение! След тежката новина се наложи да приготвям документи за застрахователно дружество понеже е теглил кредит преди 2 години от банка!
Наследниците сме двама (аз и сестра ми) и понеже липсвам от България съм направил нотариално пълномощно на сестра ми, за да може да предвижва документи и да не я спират!
Днес е посетила въпросната банка (понеже са я осведомили че е направен превод на една от последните заплати от работодателя на татко) за да изтегли пари, но от банката отговарят че понеже татко е дължял пари на банката няма да е възможно да се извърши "операцията". Та въпроса ми е следния: След като при подписване на договор за кредит автоматично е направена и застраховка "Живот", защо банката не се обърне към застрахователното дръжество за покриване на останалата част от кредита, а спира сестра ми от покриване на поне малка част сумата за погребението!
Надявам се, че някой ще може да ми помогне с съвет какво и как да направя!

Благодаря предварително!
« Последна редакция: Май 21, 2009, 04:06:54 от Rose » Активен
deian_iotov
Самурай

Липсва Липсва

Публикации: 199

Ел. поща
« Отговор #1 : Май 21, 2009, 03:30:19 »

А вие уведомихте ли банката че той е починал и въобще докаде е стигнала процедрата по погасяване на заема от страна на застрахователната компания!
Активен
blackkhawk
Потребител
*

Липсва Липсва

Ел. поща
« Отговор #2 : Май 21, 2009, 04:06:31 »

Да банката бе уведомена на 08.05.2009 г. и поискаха изготвянето на един куп документи които ще и бъдат предоставени до края на месец Май!
Активен
Rose
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 494

« Отговор #3 : Май 21, 2009, 04:10:12 »

Работодателят не може ли да съдейства като анулира превода по някакъв начин? Ъ?
« Последна редакция: Май 28, 2009, 07:07:29 от Rose » Активен

blackkhawk
Потребител
*

Липсва Липсва

Ел. поща
« Отговор #4 : Май 21, 2009, 04:16:17 »

Попитах работодателя дали е възможно да получим възнагражденията които се полагат + обещетенията за смърт на КАСА, но от работодателя получих отговор, че имат дпговор с тази банка и нямало начин!
Активен
deian_iotov
Самурай

Липсва Липсва

Публикации: 199

Ел. поща
« Отговор #5 : Май 22, 2009, 09:11:07 »

Явно т.к. все още документацията по поемане от застрахователя на задължението не е готова и банката ще е пренудена да блокира сметките на баща Ви и след като документално всичко се оправи ще ги освободят! Т.к. независимо че има застраховка живот застрахователната компания е отделно ЮЛ от банката и докато встъпи в дълг нищо и никой не гарантира вземането на банката, а и има много слуяаи в които самите застахователи се мотаят умишлено и това вече е проблем за погасяването на заем и банката е в загуба!
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: