anidji11
Потребител
Липсва
Публикации: 1
|
|
« : Септември 01, 2011, 07:41:20 » |
|
Казусът, за които се обръщам към вас е следният: Земеделска земя 15 дка, след смъртта на дядо ми е наследена от неговата съпруга (7,5 дка), неговата дъщеря и неговият син (по 3,8 дка) . През 1992 умира синът, които оставя трима наследници-съпруга (полска гражданка), и две дъщери от предходни бракове. През 2005 г. на мен, който съм внук (от страна на дъщерята) ми бяха дарени 3,750 дка от моята баба, а другите и 3,750 (от наследствени 7,5) бяха дарени на една от моите две братовчедки. Моята майка също ми дари своята част от наследството (3,8 дка). Така бе направено ново преразпределение на наследствените ни земи, като аз получих 7,5 дка, братовчедка ми около 5 дка и останалите са разпределени между другата ми братовчедка (0,833 дка) и съпругата (полска гражданка), която притежава по малко от 3 дкa (около 2 декара, които по закон са неделяеми). Въпросът ми е:аз като наследник как мога да си поделя земята с другите собственици и да получа нотариален акт и всичко останало, което ме прави независим от останалите, при условие че полската гражданка няма настоящ адрес в България и не ми е известен неин такъв в Полша. Според това, което четох във интернет, според стария Закон за собствеността действал през 1992 (когато е починал синът) дамата като чужд гражданин е можела да унаследи земи, но в срок от три години е трябвало да ги прехвърли на друго физическо или юридическо лице, което доколкото ми е известно не е сторено. В такъв случай, ако в периода 1992-1995 тя не е спазила законовото изискване за прехвърляне, какво се случва тогава??
|