Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Фирмен склад, разрешителни и узаконяване  (Прочетена 2344 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Момчил Бекярски
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 6

« : Август 05, 2011, 06:55:36 »

Привет! Искам да направя онлайн авто магазин. За целта ще ми трябва помещение, което да използвам като склад. Въпросното помещение ще бъде под наем, но въпроса ми е следният: трябва ли склада да се споменава при регистрацията на фирмата, трябва ли да имам някакви разрешителни за него или иначе казано никой не го интересува къде ще си складирам стоката докато я пласирам? Ако склада трябва да е узаконен, то какви са изискванията към него т.е. санитарен възел, топла, студена вода и т.н.? Благодаря. Усмивчица
Активен
microfin
Юрист

Липсва Липсва

Публикации: 56

« Отговор #1 : Август 13, 2011, 12:35:28 »

Цитат
трябва ли склада да се споменава при регистрацията на фирмата
При регистрацията на дружеството в Търговския регистър - НЕ
При евентуална регистрация по ЗДДС - ДА
Активен

microfin
Юрист

Липсва Липсва

« Отговор #2 : Август 13, 2011, 12:45:53 »

Цитат
трябва ли да имам някакви разрешителни за него
ДА
Активен

microfin
Юрист

Липсва Липсва

« Отговор #3 : Август 13, 2011, 12:48:00 »

Цитат
...или иначе казано никой не го интересува къде ще си складирам стоката докато я пласирам
Никой, освен инспекторите от НАП, инспекторите от ИТ, инспекторите от ТД "ПБЗН"..... и евентуално кварталните апаши Усмивчица
Активен

Момчил Бекярски
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 6

« Отговор #4 : Август 24, 2011, 02:43:51 »

Поразпшитах тук там и това, което научих е, че когато дейността ми е търговия и то още повече без търговски обект (т.е. магазин) никой не го интересува къде ще си складирам стоката. Още повече става въпрос за продукти (авточасти и масла) които нямата срок на годност. И като допълнение ще кажа , че поне в началото няма да бъда регистриран по ДДС. До тук информацията ми съвпада с първият отговор, който съм получил...пропускам ли нещо? За какви разрешителни говориш, колега?
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: