Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Управителя на ООД липсва и не може да бъде намерен  (Прочетена 2081 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
atoneva
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

« : Юли 15, 2011, 03:33:13 »

Здравейте, моля за помощ по следния казус:
Сестра ми е съдружник в ООД. Управителят на дружеството Т.У. избяга извън страната, а срещу дружеството има влезли в сила съдебни решения за изплащане на трудови възнаграждения. Интересува ме как сестра ми може да излезе от дружеството и дали докато е съдружник може да се насочи принудително изпълнение срещу нейното лично имущество? Тъй като тя работи на друго място може ли да се запорира заплатата й?
Предварително благодаря!
« Последна редакция: Юли 15, 2011, 03:49:35 от Rose » Активен
Rose
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 494

« Отговор #1 : Юли 15, 2011, 04:22:29 »

Здравейте, моля за помощ по следния казус:
Сестра ми е съдружник в ООД. Управителят на дружеството Т.У. избяга извън страната, а срещу дружеството има влезли в сила съдебни решения за изплащане на трудови възнаграждения. Интересува ме как сестра ми може да излезе от дружеството и дали докато е съдружник може да се насочи принудително изпълнение срещу нейното лично имущество? Тъй като тя работи на друго място може ли да се запорира заплатата й?
Предварително благодаря!

Общо събрание и да изберат нов управител. Или да продаде дяловете си на друг съдружник или трето лице.

Не може да й се запорира заплатата.
Активен

leonskia
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 526

WWW Ел. поща
« Отговор #2 : Юли 18, 2011, 03:13:11 »

Отговорността на съдружниците в ООД е ограничена само до притежавания от тях дял.
В противоречие с колежката смятам, че ако дружеството бъде осъдено то може да се насочи принудително изпълнение до размера на притежаваните дялове, пък било то и чрез запор на заплатата.
Активен

Dixi et animam salvavi
atoneva
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 2

« Отговор #3 : Юли 18, 2011, 10:27:54 »

Благодаря ви! Искам също да попитам дали тя може да излезе от дружеството с едностранно изявление?
Активен
leonskia
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 526

WWW Ел. поща
« Отговор #4 : Юли 19, 2011, 11:24:08 »

Закона позволява на всеки съдружник, който пожелае това да прекрати членството си в дружеството. За целта следва да отправи писмено предизвестие до дружеството най-малко три месеца преди датата на прекратяване.
Активен

Dixi et animam salvavi
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: