Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Задържане на трудова книжка и неизплащане на последна заплата  (Прочетена 2243 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Eli-Nora
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 5

Ел. поща
« : Юни 12, 2011, 12:09:56 »

Дъщеря ми работеше като продавач- консултант в магазин за дрехи, осигуряваха я на 5 часа, но работеше по 10 часа. Управителката на магазина я викаше да работи и в ресторанта, който държеше и като сервитьорка. Чувах и усещах, че нещата не са много наред, но дъщеря ми не всичко споделяше. През февруари напусна след много подигравки от страна на управителката, че ".........няма да си намери работа другаде.........' и много други, които не е удобно дори да упоменавам. Трудовата книжка и до днешен ден не може да си получи. Един месец и половина, след като напусна я извикаха да правят ревизия, казали и че и удържат около 130 лв за липси. Много пъти ходи да чака управителката в магазина за да си вземе сумата и трудовата книжка, обаче управителката и отказва и и се подиграва, Принудих се аз да се обадя и да помоля да се видим, защото дъщеря ми трябва да се регистрира в БТ. беше ми обещано в края на седмицата. Не ми се обади, пак аз се обадих, с което бях яката навикана и наругана, и потресаващото беше, че"................търпяла дъщеря ми, която била тъпа идиотка и за нищо не ставала, след което директно ми затвори телефона. Дъщеря ми беше до мен и чу как ми се крещи и тогава започна да ми разказва подробности, недостойни за жена с 55 кг живо тегло, която е на длъжност"Управител", а виковете и обидите били ежечастно и системно се набивало в главите на персонала за тоталната безработица и глада на улицата, ако напуснат.
Смятам да предприема крути мерки срещу въпросната личност, но не знам къде да отида по-напред - в ИТ или в НАП. Тъй като фирмата е със седалище в София, верига магазини за дрехи, мисля, че те също би трябвало да бъдат уведомени. Моля, посъветвайте ме!
« Последна редакция: Юни 12, 2011, 04:23:50 от Rose » Активен
deian_iotov
Самурай

Липсва Липсва

Публикации: 199

Ел. поща
« Отговор #1 : Юни 14, 2011, 09:38:11 »

Обърнете се към Инспекция по труда в града в който живеете (в който се намира търговския обкет - магазин, където дъщеря ви е работила) и пуснете жалба като опишете какво и как се е случило за да бъдат сезирани и да се разпореди проверка! Това поне като начало! От там могат да ви кажат и какво да правите по-нататък! И естествено това трябва да бъде направено от дъщеря ви, тя е работника не Вие!!!
Активен
Eli-Nora
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 5

Ел. поща
« Отговор #2 : Юни 16, 2011, 06:33:09 »

Благодаря ви много! След големи обиди трудовата книжка е вече тук, но заплата не е изплатена, защото имало липси от ревизия в магазина. Обаче няма ревизионен акт и точно какво липсва.
просто ей така, за олимпийски спорт, цената на една трудова книжка е 230 лв.
А , после иди обяснявай на кредитна институция, че не изплащат заплатата, за да се плащат и вноските редовно.
Срам, срам, срам.................. Засрамен Засрамен Засрамен Засрамен
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: