Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Пълномощно с неясен текст  (Прочетена 2266 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Виденова
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 1

« : Юни 09, 2011, 03:26:16 »

Уважаеми дами и господа професионалисти,
Моля за правна информация по следния казус:
В продължение на 1 година моите родители ползваха мобилен телефон с 5 лева месечна такса, чийто титуляр е тяхна съгражданка. През м. Х миналата година те я уведомяват, че вече няма да ползват този номер, изпращат ми апарата с картата, която аз прибирам.Един месец по-късно титулярката ми се обажда, че е пристигнала с/ка за около 500 лв. - на 10.11. от 00:47ч. в рамките на 1 час са отчетени 223 обаждания към номер със специална тарифа/ по 2лв /.
Тъй като зная, че никой не е имал достъп до картата,  поех ангажимент да направя жалба от нейно име към М-Тел,  за което поисках пълномощно. Тя не ме потърси и се срещнахме миналата седмица, когато аз бях в провинцията. Бях категорична, че няма да платя нито лев за разговори, които не съм провела и че все още съм готова да направя проверка с пълномощно /имах подозрения, че може да е извадила дубликат на картата/.Вечерта преди да тръгна ми донесе пълномощно в 3 екземпляра,  които," според нотариуса" трябва да разпиша като "упълномощена". Подписах и на следващия ден видях, че в текста са вмъкнати изречения като:"...упълномощавам ... в качеството и на ползвател на №***"; "...като има право да иска справки за проведените от този номер и подлежащи на заплащане от нея тел. разговори за периода...".
Със сигурност съм много обстоятелствена, но не зная подписът ми върху пълномощното /не е заверен от нотариес/ означава ли потвърждение на написаното, че съм ползвател и т.н.
Сърдечно благодаря!!!
« Последна редакция: Юни 09, 2011, 04:25:50 от Rose » Активен
Rose
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 494

« Отговор #1 : Юни 09, 2011, 04:26:37 »

Цитат
Уважаеми дами и господа професионалисти,
Моля за правна информация по следния казус:
В продължение на 1 година моите родители ползваха мобилен телефон с 5 лева месечна такса, чийто титуляр е тяхна съгражданка. През м. Х миналата година те я уведомяват, че вече няма да ползват този номер, изпращат ми апарата с картата, която аз прибирам.Един месец по-късно титулярката ми се обажда, че е пристигнала с/ка за около 500 лв. - на 10.11. от 00:47ч. в рамките на 1 час са отчетени 223 обаждания към номер със специална тарифа/ по 2лв /.
Тъй като зная, че никой не е имал достъп до картата,  поех ангажимент да направя жалба от нейно име към М-Тел,  за което поисках пълномощно. Тя не ме потърси и се срещнахме миналата седмица, когато аз бях в провинцията. Бях категорична, че няма да платя нито лев за разговори, които не съм провела и че все още съм готова да направя проверка с пълномощно /имах подозрения, че може да е извадила дубликат на картата/.Вечерта преди да тръгна ми донесе пълномощно в 3 екземпляра,  които," според нотариуса" трябва да разпиша като "упълномощена". Подписах и на следващия ден видях, че в текста са вмъкнати изречения като:"...упълномощавам ... в качеството и на ползвател на №***"; "...като има право да иска справки за проведените от този номер и подлежащи на заплащане от нея тел. разговори за периода...".
Със сигурност съм много обстоятелствена, но не зная подписът ми върху пълномощното /не е заверен от нотариес/ означава ли потвърждение на написаното, че съм ползвател и т.н.
Сърдечно благодаря!!!

Упълномощеният не се подписва на пълномощното, само упълномощителят. Т.е. вие я упълномощавате с това пълномощно.
Активен

Теофана Драгиева
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 302

« Отговор #2 : Юни 10, 2011, 10:38:38 »

За съжаление, правилно сте се досетили, че с подписване на пълномощното е възникнал проблем. Щом не е заверено, едва ли някой ще признае представителната Ви власт.
Подписът Ви като упълномощен е ненужен. Единствената последица от него е, че всъщност сте предоставили на другата страна т. нар. изходящ от Вас частен документ, който да й послужи като доказателство, че Вие сте ползвател. Без такова доказателство тя не би могла да докаже, че друг е ползвал картата. Все пак трябва да имате предвид, че не сме видяли точния текст на пълномощното и аз не бих прибързвала със съветите.
Активен
leonskia
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 526

WWW Ел. поща
« Отговор #3 : Юни 10, 2011, 12:20:41 »

Много е важен текста на "пълномощното".От него зависи нещата как могат да се развият.
Активен

Dixi et animam salvavi
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: