Уважаеми дами и господа професионалисти,
Моля за правна информация по следния казус:
В продължение на 1 година моите родители ползваха мобилен телефон с 5 лева месечна такса, чийто титуляр е тяхна съгражданка. През м. Х миналата година те я уведомяват, че вече няма да ползват този номер, изпращат ми апарата с картата, която аз прибирам.Един месец по-късно титулярката ми се обажда, че е пристигнала с/ка за около 500 лв. - на 10.11. от 00:47ч. в рамките на 1 час са отчетени 223 обаждания към номер със специална тарифа/ по 2лв /.
Тъй като зная, че никой не е имал достъп до картата, поех ангажимент да направя жалба от нейно име към М-Тел, за което поисках пълномощно. Тя не ме потърси и се срещнахме миналата седмица, когато аз бях в провинцията. Бях категорична, че няма да платя нито лев за разговори, които не съм провела и че все още съм готова да направя проверка с пълномощно /имах подозрения, че може да е извадила дубликат на картата/.Вечерта преди да тръгна ми донесе пълномощно в 3 екземпляра, които," според нотариуса" трябва да разпиша като "упълномощена". Подписах и на следващия ден видях, че в текста са вмъкнати изречения като:"...упълномощавам ... в качеството и на ползвател на №***"; "...като има право да иска справки за проведените от този номер и подлежащи на заплащане от нея тел. разговори за периода...".
Със сигурност съм много обстоятелствена, но не зная подписът ми върху пълномощното /не е заверен от нотариес/ означава ли потвърждение на написаното, че съм ползвател и т.н.
Сърдечно благодаря!!!
Упълномощеният не се подписва на пълномощното, само упълномощителят. Т.е. вие я упълномощавате с това пълномощно.