Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Работа без заплащане  (Прочетена 2420 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
nik4o69
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 3

Ел. поща
« : Май 29, 2011, 07:28:45 »

Здравейте,искам да направя една консултация и ако може някой да ми отговори ще му бъда много благодарен.Работех във фирма в която ни караха да идваме всяка събота на работа. Издаваха заповед за деня, но след това тя се унищожаваше.Аз успях да снимам някой от заповедите, но за съжаление само за последните няколко месеца. Преди 2 дена ме съкратиха без предизвестие за което ще бъда обезщетен. Съкратиха ме, защото работихме на 23.05 и 24.05 който дни са официални празници и аз поисках от ръководството да ми покажат заповед въз основа на която сме на работа, но разбира се такава нямаше. След тази случка бях съкратен. Въпросът ми е мога ли да съдя тази фирма, защото това са 7 години работа всяка събота и всички празнични дни, а това са доста работни дни за които трябва да ми бъде платено.Фирмата е доста голяма и имат връзки на всякъде.Има ли надежда?
« Последна редакция: Май 30, 2011, 09:42:16 от 1000 » Активен
leonskia
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 526

WWW Ел. поща
« Отговор #1 : Май 30, 2011, 09:01:52 »

В съда всичко е въпрос на доказване. Съветвам ви да се консултирате с колега, който да прегледа всички документи по казуса.
Активен

Dixi et animam salvavi
nik4o69
Потребител
*

Липсва Липсва

Ел. поща
« Отговор #2 : Май 30, 2011, 09:32:11 »

Благодаря за отговора,но нали разбирате,че в момента съм без пари и затова зададох въпроса си тук.
Активен
1000
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 204

« Отговор #3 : Май 30, 2011, 09:44:08 »

Благодаря за отговора,но нали разбирате,че в момента съм без пари и затова зададох въпроса си тук.

Ако си намерите свидетел, съдете ги. Но недейте да ги съдите сам, защото заради малка грешка може да загубите делото и не само няма да вземете нищо, а ще заплатите и хонорарите на техните адвокати, които може да са хиляди. Уговорете с адвокат възнаграждение в процент. Някои го правят.
Активен

nik4o69
Потребител
*

Липсва Липсва

Ел. поща
« Отговор #4 : Май 30, 2011, 03:49:45 »

Благодаря много за съвета.При първа възможност ще се консултирам с адвокат.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: