Страници: [1]   Надолу
  Разпечатай  
Автор Тема: Връщане на депозит от наемодател  (Прочетена 5017 пъти)
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Cveti_sirashka
Потребител
*

Липсва Липсва

Публикации: 3

Ел. поща
« : Май 11, 2011, 09:25:37 »

Здравейте
Проблема при мен е следния- в момента се опитвам да се изнеса от сегашната си квартира тъй като наема вече е твърде непосилен за мен.Разговарях с наемодателката как стои въпроса с  връщането на депозита,който всъщност ще представлява 2 наема за следващата квартира,в която искам да се преместя.Тя ми обясни, че няма да ми върне депозита преди изпичане на едногодишния договор,който е до септември месец.Обясних й че не мога да издържа още 4 месеца на този наем-но тя не реагира.Въпроса ми е следния:
Ако този месец й дам 1 месец предизвестие за напускане, и след като напусна просто НЕ платя също така огромната сметка за парно,която се равнява на наема, има ли право да предяви някакъв иск към мен и може ли да стане някакъв проблем?
Благодаря предварително Усмивчица
Активен
1000
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 204

« Отговор #1 : Май 11, 2011, 04:30:41 »

Здравейте
Проблема при мен е следния- в момента се опитвам да се изнеса от сегашната си квартира тъй като наема вече е твърде непосилен за мен.Разговарях с наемодателката как стои въпроса с  връщането на депозита,който всъщност ще представлява 2 наема за следващата квартира,в която искам да се преместя.Тя ми обясни, че няма да ми върне депозита преди изпичане на едногодишния договор,който е до септември месец.Обясних й че не мога да издържа още 4 месеца на този наем-но тя не реагира.Въпроса ми е следния:
Ако този месец й дам 1 месец предизвестие за напускане, и след като напусна просто НЕ платя също така огромната сметка за парно,която се равнява на наема, има ли право да предяви някакъв иск към мен и може ли да стане някакъв проблем?
Благодаря предварително Усмивчица

Какво точно пише в договора ви в глави СРОК и ПРЕКРАТЯВАНЕ?
Активен

Cveti_sirashka
Потребител
*

Липсва Липсва

Ел. поща
« Отговор #2 : Май 11, 2011, 05:02:20 »

Опитах се направо да ви изпратя снимката,но не успях.... там пише :
Депозитът се връща на наемателя при прекратяване на Договора и уреждане на сметките по имота и Договора (следващото е дописано с химикалка) при спазване на едногодишен период на валиден договор
Активен
leonskia
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 526

WWW Ел. поща
« Отговор #3 : Май 12, 2011, 10:36:32 »

А сега посоете условията, при които е възможно едностранното прекратяване на договора.
Активен

Dixi et animam salvavi
Cveti_sirashka
Потребител
*

Липсва Липсва

Ел. поща
« Отговор #4 : Май 12, 2011, 01:43:51 »

Това е единственото нещо и приемо-предавателен протокол
Активен
1000
Модератор
Джедай

Липсва Липсва

Публикации: 204

« Отговор #5 : Май 12, 2011, 02:37:32 »

Това е единственото нещо и приемо-предавателен протокол

Aко това е единственото нещо, то вие нямате договор. Има още страници. На тази виждате ли някъде подпис? Няма подпис, няма договор.
Активен

Страници: [1]   Нагоре
  Разпечатай  

Отиди на: